„Gentleman of Sandžak“
ŠAMPION HOLANDIJE DŽENIS KUBUROVIĆ U NEW YORKU KRČI PUT KA PROFESIONALNIM VODAMA U BOKSU
Autor: Bošnjaci.Net
Objavljeno: 19. Feb 2019. 18:02:09

Kuburović sa trenerom Riverom


Šampion Holandije u 'middleweight' kategoriji u amaterskom boksu, mlađahni Dženis Kuburović (16), nastupa pod imenom „Gentleman of Sandžak“, boksuje za Internacionalnu amatersku asocijaciju AIBA, ovih dana boravi u New Yorku. On je kao mladi talenat u svjetsku metropolu doputovao na poziv poznatog bokserskog američkog trenera Angela Rivere. Dženis - „Gentleman of Sandžak“, u Clubu Mendez Boxing na Manhattanu, kod trenera Rivere, već nekoliko dana ima naporne probne treninge, koji će mu nakon 18.godišnjeg punoljetstva otvoriti put ka profesionalnim vodama u boksu.


Probni trening u Clubu Mendez Boxing na Manhattanu


Kako su saznali Bošnjaci.Net, koji su pratili treninge, prema utiscima trenera, Dženis ima veliki potencijal, posjeduje visinu, izuzetnu brzinu, promjenu garda, snažane udarce sa obje ruke, što je jako bitno u boks mečevima.

Dženis inače želi da nastupa pod zastavom države BiH. Za nadati se da će se odgovorni u Bokserskom savezu BiH zainteresirati za ovog mladog talenta koji ima velike izglede da se popne na svjetski bokserski tron.Dženis, voli školu, maturant je i odličan je student, ali istovremeno gaji veliku ljubav prema boksu.

Želimo mu uspjeh u obrazovanju, ali i u sportskom nadmetanju da dotakne sportske visine legendarnog Muhammeda Alija.
„Gentleman of Sandžak“ nakon osvojene šampionske titule u Holandiji