Akcija u toku
NOVI SPISAK: ČLANOVI IZ PLAV-GUSINJE U NEW YORKU DONARALI $62,151 ZA IZGRADNJU ISLAMSKOG KULTURNOG CENTRA U GUSINJU
Autor: Bošnjaci.Net
Objavljeno: 02. Feb 2019. 18:02:29
NEW YORK - GUSINJE, 5. oktobar 2020.: Prema izvještaju koji nam je dostavio blagajnik Ismet Pjetrović, Islamska zajednica i Kulturni centar Plav-Gusinje u New Yorku od svojih članova sakupila je $83,661.00 za izgradnju Islamskog kulturnog centra u Gusinju. Od tog novca Odboru za izgradnju već je uplaćeno $50,000.00, dok se ostatak od $33,661.00 nalazi na računu IZ&KC Plav-Gusinje u New Yorku.

Novi spisak donatora u PDF-u preporučujemo da pogledate, klikom OVDJE.


Vakuf IZ & KC Plav-Gusinje u New Yorku


Prema evidenciji koju vodi Ismet Pjetrović, blagajnik u Odboru Islamske zajednice & Kulturnog centra u New Yorku, do sada su članovi pomenute zajednice donirali $45.500 za izgradnju Islamskog kulturnog centra u Gusinju (Sandžak).

Kako saznajemo akcija se vodi na zahtjev Odbora Islamske zajednice u Gusinju, čime se Odbor Islamske zajednice & Kulturnog centra u New Yorku obavezao da će sa članovima zajednice financijski podržati akciju za izgradnju Islamskog kulturnog centra u Gusinju.

Akcija je u toku, svi oni koji žele podržati ovaj izuzetno važan projekat obratite se članovima Odbora Islamske zajednice Plav-Gusinje u New Yorku u vakufu IZ: Ali-pašina džamija - Astorija, Bošnjački islamski kulturni centar - Richmond Hill i Islamski centar - Monticello.

U nastavku slijedi spisak vakifa i donatora koji su do sada donirali preko članova Odbora IZ & KC Plav-Gusinje u New Yorku, na dan 2. Februar 2019.: