Bošnjački islamski kulturni centar - Richmond Hill
NJUJORŠKO VEČE KUR'ANA KRUNISANO POVRATKOM ISLAMU JEDNOG MLADIĆA
Autor: Bošnjaci.Net
Objavljeno: 19. Jan 2019. 14:01:42


U New Yorku, petak, 18. januara 2019., u prekrasnom ambijentu mesdžida Bošnjačkog islamskog kulturnog centra - Richmond Hill, priređeno je Večer Kur'ana. Ova mubarek noć dugo će ostati u sjećanju članovima bošnjačke komune, kao i članovima drugih etničkih zajednica koji su došli da budu dio ove prekrasne večeri, da uživaju u glasovnoj ljepoti učenja Kur'ana Časnog od strane naših mladih hafiza. Želimo istaći veliko prisustvo omladine.

Riječima je teško opisati šest keraeta prekrasnog učenja Kur'ana hafiza Fatiha Seferagića, koji slovi kao jedan od svjetskih poznatijih qari, odnosno ispravnog učenja Kur'ana. Zatim trinaestogodišnji dječak hafiz Abdullah Radonćić koji je svoju titulu hafiza stekao u 12. godini, naravno i imami naše zajednice imam Islamskog centra u Monticello hafiz Mohammed Motawee i domaćina večeri hafiza Haka ef. Omeragića, glavni imam Islamske zajednice Plav-Gusinje u New Yorku.Tu su bili i poznati islamski vaizi: Sheikh Hassan Shibly, izvršni direktor CAIR Florida, predavač S.Q. koji je posebno mladima poznat sa socijanih mreža, sheikh Ammar Saeed sa AHAD televizije, te sheikh Zemeer, vlasnik Sara International – agencija za hadž, koji su mladima ali i svima prisutnima podijeli niz važnih životnih nasihata.

Za kraj ove prekrasne večeri priređen je povratak islamu jednog mladića, Roney, koji je izgovorio kelim i šehadet, kojem su svi prisutni čestitali tekbirima i toplim zagrljajima.

Video zapisima i slikom Bosnjaci.Net i Sandyak TV NY, prenosimo dio doživljaja sa ove prekrasne večeri.