Građani se masovno okupljaju
BANJALUKA: NAPETA SITUACIJA NA TRGU KRAJINE, UHAPŠENI DAVOR DRAGIČEVIĆ, SUZANA RADANOVIĆ...
Autor: AA
Objavljeno: 25. Dec 2018. 12:12:10


Na Trgu Krajine u Banjaluci okupljaju se građani, a situacija je izuzetno napeta nakon informacija o privođenju Davora Dragičevića, oca Davida Dragičevića, javlja Anadolu Agency (AA).

Dio trga na kojem se inače okupljaju članovi grupe Pravda za Davida policija je ogradila trakom, a ovo mjesto obezbjeđuju i pripadnici Jedinice za podršku MUP-a RS.

"Svi na ulice nek' padnu ubice", uzvikuje nekoliko desetina okupljanih građana.

Osim Davora Dragičevića danas je privedena i Suzana Radanović, majka Davida Dragičevića nakon verbalnog sukoba sa policijom, te prema nezvaničnim informacijama i još nekoliko osoba.

Pojedini mediji objavili su i da je Davoru Dragičeviću prilikom privođenja slomljena ruka, ali o tome nema zvaničnih informacija.

Iz Policijske uprave Banjaluka jutros je saopšteno da su policijski službenici priveli D.D pod nadzorom Okružnog javnog tužilaštva Banjaluka u cilju dokumentovanja krivičnog djela "Ugrožavanje sigurnosti".

Davor Dragičević, otac je Davida Dragičevića mladića iz Banjaluke čiji je nestanak prijavljen 18. marta, a tijelo pronađeno šest dana kasnije na ušću rijeke Crkvene u Vrbas. Nadležno tužilaštvo ovaj slučaj okarakterisalo je kao ubisto, ali počinioci nisu otkriveni. Članovi grupe "Pravda za Davida" okupljaju se od marta tražeći istinu o ubistvu Davida Dragičevića.

Policijska uprava Banjaluka u više navrata protiv Davora Dragičevića podnosila je prijave nadležnom tužilaštvu zbog ugrožavanja sigurnosti.