PREDSJEDNIK OPŠTINE PLAV BAJRAKTAREVIĆ I MINISTAR ŠEHOVIĆ POLOŽILI KAMEN TEMELJAC ZA NOVU ŠKOLU U VOJNOM SELU
Autor: B.net
Objavljeno: 07. Oct 2018. 16:10:26


Postavljen kamen temeljac za novu školu u Vojnom selu u Plavu. U obrazovnu infrastrukturu u ovoj opštini uloženo preko 600 hiljada €

- Danas sam sa predsjednikom Opštine Plav Mirsadom Barjaktarevićem postavio kamen temeljac za izgradnju nove škole u Vojnom selu u Plavu, koja je područno odjeljenje OŠ “Hajro Šahmanović”. Vrijednost investicije je na nivou od oko 200 hiljada €, a rok za završetak radova je 110 dana, napisao je ministar Damir Šehović na svom Facebook profilu sa pojašenjenjm:

U obrazovnu infrastrukturu na području plavske opštine je tokom ove godine uloženo preko 600 hiljada €.Osim ovog projekta, u toku su radovi na izgradnji sportskih terena ispred pomenute škole, ukupne vrijednosti oko 250 hiljada €, i biće završeni u narednih nekoliko sedmica.

U rekonstrukciju toaleta je početkom godine uloženo oko 40 hiljada €.

Rekonstruisan je i objekat u područne ustanove u Brezojevicama, u koji je uloženo 15 hiljada €.

Zamijenjena je bravarija na vrticu u Plavu, a u istu je uloženo oko 15 hiljada eura.Završena je i rekonstrukcija OŠ “Petar Dedović” u Murini, a vrijednost radova je iznosila 70 hiljada €.

Ukupna vrijednost svih radova u obrazovnu infrastrukturu u Crnoj Gori je oko 30-tak miliona eura, čime potvrđujemo da Vlada s pravom na obrazovanje gleda kao ne jedan od svojih najvažnijih prioriteta, zaključio je ministar Šehović.