PLAV: MLADI FILANTROPI REALIZOVALI HUMANITARNU AKCIJU ZA DJEČAKA JOVANA IZ BREZOJEVICA
Autor: Senada Đešević, prof.
Objavljeno: 24. Sep 2018. 18:09:45


Pod sloganom „Jovanu za srećan korak“, mladi filantropi JU SMŠ „Bećo Bašić“ iz Plava, sa Senadom Đeševoć, prof. realizovali humanitarnu akciju u vidu prikupljanja novčane pomoći (345 eura), šestogodišnjem Jovanu Dašiću iz Brezojevica, kod Plava.

Naime, maleni Jovan boluje od leukocefalopatije, progresivne bolesti, koja se sastoji u postepenom izumiranju bijele moždane mase. Za takvu vrstu bolesti lijeka još uvijek nema, tek je u istraživanju. Jedina nada za malenog borca je Holandija, zemlja u kojoj bi se uradila dodatna ispitivanja i time uključila potrebna terapija, kako bi se bolest usporila.Po kazivanju Jovanove mame, dječak je do prije dvije godine hodao i bio mentalno i fizički zdrav. Međutim, od tada Jovan ne može više da se kreće, i život počinje da mu bude pakao, naravno, i njegovoj porodici. Za nastavak liječenja potrebno je 9. 000 eura.

Koristim priliku da se zahvalim svim ljudima dobre volje, koji svojim doniranjem pomažu da se obezbijede novčana sredstva, kako bi Jovan mogao da otputuje na predloženo liječenje.
Takođe, apelujem na sve ljude da se solidarišu, te čovjekoljubljem i humanošću, ma gdje bili, pomognu malenom Jovanu, da sljedeće godine započne zdrav svoje školovanje sa drugarima, i time ostvari svoje nevine snove.Zahvaljujem mladim filantropima, koji svojim akcijama svakodnevno pomažu onima kojima je pomoć potrebna, i time saosjećaju sa njima.

Svi koji žele donirati, mogu uplatiti svoj novac, na ime Jovan Dašić, u Prvoj banci, na broj žiro računa 535 1900 1000 128 5092.