Bajro Tuđin, sarajevski pjevač i taksista snimio nov pjesmu
ZASIJALA SEVDAH DUŠA
Autor: Eset Muračević
Objavljeno: 11. Sep 2018. 15:09:00


Kada se očekivalo da nakon albuma „Nesrećni ljudi“ sarajevski pjevač Bajro Tuđin značajnije zakorači na estradnu scenu on se više posvetio poslu taksiste i u tišini prevozio one koji uvijek nekuda žure.

- Ipak, nisam pobjegao daleko od pjesmem kaže Bajro Tuđin. Ona je nešto što volim svim srcem te otuda nije rijetkost da svaki od poslova kojim se bavim, pa i posao taksiste, obavljam sa pjesmom na usnama.

Njegove kolege sa taksi štanda kažu kako je on najbolji pjevač među taksistima, a mušterije koje prevozi, nerijetko, zatraže da im ponešto i uživo otpjeva

- Pjesme „Vjerujem u ljude i Boga“ i „Nisi znao druže moj“ najčešće se nađu u repertoaru onih koje im otpjevam, nastavlja Bajro. Ponekad od onih koje sam pjesmom pogodio u srce dobijem bakšiš koji je veći od uobičajene taksi tarife za vožnju.

Inače, Bajro je nedavno u studiju „Saz“ Samira Zavlana snimio pjesmu „Zasijala sevdah duša“ koju su po njegovoj mjeri „skrojili“ Željko Ivanjuš i Damir Galijašević.

- Radi se o namjenskoj pjesmi koja će se, u vremenu pred nama, zasigurno, pjevati na svakom svadbenom veselju, kaže Bajro Tuđin. Čim video spot bude gotov ona će biti predstavljena javnosti i krenut će ka osvajanju vrhova muzičkih top lista.