Poslanik Adam Šukalo najavio da je ovo moje posljednje obraćanje u NSRS
ŠUKALO: “MI ŽIVIMO U POLICIJSKOJ DRŽAVI LUKAČA I DODIKA”
Objavljeno: 03. Jul 2018. 15:07:29


"Ovo je moje posljednje obraćanje u NSRS. Ovo je bilo najgore iskustvo koje sam imao tokom ovog mandata. "
Rekao je ovo Adam Šukalo, poslanik opozicje danas u Narodnoj skupštini RS nakon što se sinoć završila rasprava o izvještaju Anketnog odbora formiranog s ciljem sagledavanja svih relevantnih činjenica u vezi sa slučajem stradanja Davida Dragičevića.

On je naveo da su NSRS predstavnici režima Milorad Dodik, Željka Cvijanović i Dragan Lukač ponizili na najbrutalniji način.

"A evo, kako ste sinoć vidjeli prijete fizički i verbalno narodnim poslanicima. Ja nisam došao da pričam o prijetnja a ministra Lukača koje trpim već 7-8 mjeseci. Kulminacija ovih prijetnji desila se sinoć kad 10 njegovih predstavnika obezbjeđenja mene gura dok se on on zalijeće na mene šakama. Samo zbog mog smirenog satva i razuma se to smirilo, kad sam ga pozvao da sjednemo i u četiri oka razgovarama. On je i tad nastavio da mi prijeti. Te prijetnje su definisane da će nakon isteka mog mandata sresti se sa mnom na ulici i obračunati", rekao je Šukalo i dodao:

"Ja se ne bojim gospodina Lukača i to ga užasno frustira. Ali jednu stvar ću reći, ako se meni ili mojoj porodici u narednom periodu nešto desi, odgovoran krivac će biti minitsar Lukač s obzirom da sam sinoć prvi put mogao sa njim razgovarati u četiri oka i odgovorno tvrdim da on nije za ovu instituciju, već za neke druge institucije. On je opasan i za institucije i za okolinu."

Šukalo tvrdi da se u NSRS desila opstrukcija istrage o smrti Davida Dragičevića, a iznio je i informaciju da ovakvu vrstu pritisaka i prijetnji trpe i predstavnici tužilaštva koji imaju naredbu od strane gospodina Lukača i Dodika.

"Svu opstrukciju i svu protivzakonitost u nesproviođenju ove istrage je vodio direktno gospodin Lukač, a i Milorad Dodik koji se umješao i imenovao drugi tim koji će voditi istragu. Nadam se da će gospodin Lepir izaći i saopštiti informacije ko je i na koji način mu prijetio, ali sam svjestan da je ova institucija NSRS, zloupotrebljena da se prikrije jedan zločin nad djetetom, sinom Davora i Suzane. I zato neću više da sjedim sa njima. nemam više šta da dodam osim da me je sramota da sjedim u ovakvoj instituciji gdje predstavnici MUP-a mogu dozvoliti sebi sve i da prikrivaju zločin i da u ovom postupku potvrde da mi živimo u policijskoj državi na čijem čelu je Dragan Lukač i Milorad Dodik. Toj represiji treba pružiti svaki mogući otpor," zaključio je Šukalo, objavila je Buka.