Sportsko školsko, međuopštinsko, regionalno i državno takmičenje 160 škola
ROŽAJKE ŠAMPIONKE CRNE GORE
Autor: Fadil M. Kardović, prof.
Objavljeno: 27. Jun 2018. 04:06:38


U organizaciji Školskog fudbalskog saveza Crne Gore, a pod pokroviteljstvom Fudbalskog saveza CG, u Baru je od 24. – 26. 06. 2018. god., održano dvadeset četvrto finalno školsko fudbalsko prvenstvo CG. Na ovom sportskom takmičenju kroz školsko, međuopštinsko, regionalno i državno takmičenje, učestvovalo je 160 škola u tri kategorije: (djevojčice od V – VI razreda, djevojčice od VII – IX razreda i djevojke srednjih škola). Na državnom školskom fudbalskom prvenstvu su učestvovali prvaci regija osnovnih i srednjih škola u ženskoj konkurenciji.
Rožajsku opštinu su predstavljale pionirke iz OŠ „Miroslav Đurović“ Bašča, koju je vodio mentor Sead Omeranović, profesor fizičkog vaspitanja i pionirke iz OŠ „Bratstvo Jedinstvo“ Skarepača koju je vodio mentor Jupo Kalač, profesor fizičkog vaspitanja.

Fadil Kardović, prof. koordinator školskog fudbala Crne Gore, Jupo Kalač, prof. Sead Omeranović, prof. Mirsan Kalač, prof. pionirke OŠ „Miroslav Đurović“ i OŠ „ Bratstvo Jedinstvo“ Rožaje
U kategoriji mlađih pionirki prvo mjesto osvojila je OŠ „Miroslav Đurović“ Rožaje, drugo mjesto osvojila je OŠ „ Mileva Lalatović“ Nikšić i treće mjesto osvojila je OŠ „ Meksiko“ Bar.
U kategoriji starijih pionirki prvo mjesto osvojila je OŠ „ Mileva Lalatović“ Nikšić, drugo mjesto osvojila je OŠ „ Bratstvo Jedinstvo“ Rožaje i treće mjesto osvojila je OŠ „ Meksiko“ Bar.
U kategoriji za srednje škole prvo mjesto osvojile su djevojke JU „Srednja stručna“ Pljevlja, drugo mjesto osvojila je JU „Ekonomska ugostiteljska“ Nikšić i treće mjesto JU Gimnazija „Niko Rolović Bar.
Za najboljeg igrača na ovom prvenstvu proglašena je Aida Kalač iz ekipe OŠ „Bratstvo Jedinstvo“ Rožaje. Pobjedničke ekipe sa ovog školskog fudbalskog prvenstva predstavljaće Crnu Goru na takmičenju sa vršnjakinjama iz Srbije koje će se održati krajem septembra ove godine pod pokroviteljstvom Fudbalskog saveza Crne Gore.

Zapisao Fadil Kardović, prof. koordinator školskog fudbala Crne Gore