U Vogošći održan 10. jubilarni međunaodni judo turnir
„CHAMPION CUP 2018“
Autor: Eset Muračević
Objavljeno: 12. Jun 2018. 21:06:10

Almir Vrazalića sa članovima Judo cluba Champion iz Vogošće


Jedna od vrlo respektabilnih, međunaronih, manifestacija koje se održavaju u Vogošći svakako jeste i 10. jubilarni judo turnir „Champion Cup 2018“ koji je održan u Sportskoj dvorani „Amel Bečković“, a organizovao ga je Judo klub „Champion“ iz Vogošće. Po riječima Almira Vražalice, trenera vogošćanskih judista, na trurniru je učestvovalo 27 klubova sa 320 takmičara iz Bosne i Hercegovine, Srbije i Crne Gore.

-Na turniru su nastupili takmičari različitih uzrasta od poletaraca do kadeta, kaže Almir Vražalica. Ovo je, uistnu, bila dobra prilika da takmičari široj javnosti pokažu vještine koje su naučili na treninzim, ali i da se međusobno druže, uspostvljaju veze sa drugarima iz drugih klubova i iz susjednih zemalja. Sudeći po onome što smo vidjeli, u vremnu pred nama, bit će još svjetskih prvaka kao što je Nemanja Majdov koji je 2009. i 2010. godine nastupao na ovom turniru.Jedan od onih koji je na sličnim manifestacijama došao do ttul Evropskog prvaka u judou jeste i Amel Mekić koji je danas, kao trener predvodio Judo klub „Student iz Sarajeva.

-Ovakvi turniri su motivirajući za djecu, kaže Amel Mekić. Služe im da pokažu kako se znaju boriti, da usavršavaju svoje tehnke, ali i da malo putuju i kroz druženje sa kolegama pokazuju koliko vole ovaj sport. Naravno, služe im i za to da sa ovkvih manifestacija značajnije zakorače u svijet judoa i krenu u ostvarivanje svojih snova vezanih za to da jednog dana postanu veliku šampioni,

Iako u prvom planu nisu bili sportski rezultati, najboljim džudistima pojedincima i najboljim klubovma priple su prigodne medalje, pehari i diplome.

Najuspješniji pojedinci i ekipe