Bh. fudbaleri poraženi od Meksika
PROSINEČKI ZADOVOLJAN TURNEJOM
Autor: AA
Objavljeno: 01. Feb 2018. 14:02:46


Fudbalska reprezentacija BiH u drugoj prijateljskoj utakmici na američkoj turneji protiv Meksika pretrpjela je poraz rezultatom 0:1. Strijelac pobjedonosnog gola za Meksikance u Los Angelesu bio je Hugo Ayala u 65. minuti utakmice, prenosi Anadolu Agency (AA).

Prva utakmica, koju je kombinovana reprezentacija BiH od igrača iz mlade selekcije i domaće lige igrala protiv Sjedinjenih Američkih Država, završena je bez pogodaka, a selektor Robert Prosinečki zadovoljan je onim što su njegovi izabranici pokazali u oba susreta.

"Momci su dali sve od sebe. Meksiko je veoma kvalitetna reprezentacija. Zadovoljan sam igrom, pogotovo u prvom poluvremenu. Borba, trka, zalaganje su bili izvanredni. U drugom je umor učinio svoje, ali su igrači dali sve od sebe i nemam im šta zamjeriti. Ukupan dojam sa ove turneje je vrlo dobar. Mladi igrači su opravdali poziv za reprezentaciju", kazao je Prosinečki za zvaničnu internet stranicu Nogometnog/Fudbalskog saveza BiH.

BiH je protiv Meksika nastupila u sljedećem sastavu: Šehić, Bekić, Graovac, D. Todorović, Tomić, Medunjanin, Lončar, Sarić, Ahmetović, Menalo, Zakarić. Priliku za igru dobili su još: Pirić, O. Todorović, Šečerović, Beširević, Ćavar i Koljić.