Bošnjački pokret vas poziva na obilježavanje početka srpskog genocida nad Bošnjacima
9. JANUAR - DAN SJEĆANJA NA POČETAK SRPSKOG GENOCIDA NAD BOŠNJACIMA 1992-1995.
Autor: B.net
Objavljeno: 08. Jan 2018. 13:01:07


Bošnjački pokret i ove godine organizuje javno obilježavanje početka srpskog genocida nad Bošnjacima 1992-1995., kao Dan BH patriotizma, - sjećanje na srpski genocid nad Bošnjacima 92-95 u Sarajevu, u Gazi Husrev-begovoj biblioteci (velika sala) utorak, 09.januara 2018. sa početkom u 14:30 sati.

Kroz dokumentarne filmove i izlaganje učesnika cilj je predočavanje istine o danu, 09.januar1992., zasnovane na historijskim dokumentima, činjenicama i pravosnažnim presudama Međunarodnih sudova UN i sudova demokratskih zemalja svijeta kao danu kada je osmišljen, javno promovisani i započeli najveći zločini na tlu Evrope poslije Hitlerovog nacističkog režima sa krajnjim ciljem uništenja države BiH i bosnjačkog naroda kao svih patriota koji vole državu BiH.

Jedan od ciljeva ovog okupljanja patriota BiH jeste slanje jasne poruke o punoj odlučnosti da se više nikada ne dozvoli novi genocid nad bošnjačkim narodom, te punoj odlučnosti u odbranih cjelovite i suverene BiH, te spremnosti protjerivanja srpskog i drugih fašizma sa svakog pedlja države BiH.

U programu Dana BH patriotizma će učestvovati:

- Nezim Halilović Muderris, komandant i člana Rijaseta IZ u BiH;
- akademik prof. dr. Dževad Jahić, potpredsjednik BANU;
- Samir Petrović, nosilac "Zlatnog ljiljana";
- Avdo Huseinović, filmski autor i publicista;
- Sejfudin Tokić, predsjednik Bošnjačkog pokreta i člana Parlamenta RBiH 1990-1995.