Vogošća
LAMIJA DURMIĆ PRVAKINJA BALKANA U TAEKWONDOU
Autor: Eset Muračević
Objavljeno: 06. Dec 2017. 20:12:18

Detalj sa 19. Balkanskog prvenstva u teakwondu


http://www.bosnjaci.net/foto/Lamija_Durmic.jpg border=0 width=370>
Lamija Durmić
- Ovo su, uistinu, lijepi trenuci kada imamo priliku da podjelimo sreću sa mladim uspješnim vogošćanima, rkao je dnas (06.12.2017.) Edin Smajić, Načelnik Općine Vogošća na prijemu kojeg je organizovao za Lamiju Durmić, vogošćanku koja je na 19. Balkanskom prvenstvu u teakwondu u turskom grasdu Edirne osvojila zlatnu medalju te tako postala Balkanska prvakinja za seniore u kategoriji do 67 kilograma.

Lamija je svojim radom i trudom uspjela postiči zapažene rezultate. Želim joj puno uspjeha u naredom periodu i ne sumnjam da će njena sportska karijera nastaviti kretati uzlaznom putanjom.

Lamija Durmić se zahvalila Općini Vogošća i načelniku Smajiću na prijemu i podršci koju je imala tokom svojih takmičenja. Kako kaže u toku su pripreme za Evropsko klupsko prvenstvo koje će biti održano u Turskoj, a jedna od želja joj je da formira vlastiti klub kako bi svoja iskustva i vještine mogla da prenese na mlađu populaciju.

Inače, na 19. Balkanskom prvenstvu, nastupili su najbolji taekwondo borci iz osam zemalja među kojima je bila i Taekwondo reprezentacija Bosne i Hercegovine. Naši sportisti osvojili si šest zlatnih medalja, šest srebrnih i 12 bronzanih medalja.


Edin Smajić i Lamija Durmić