Mr. Ramiz Salkić, potpredsjednik bh. entiteta RS iz Potočara poručio Miloradu Dodiku, predsjedniku ovoga entiteta:
SALKIĆ IZ POTOČARA PORUČIO DODIKU: NAJAVLJENI REFERENDUMI SU BILI PRODAVANJE MAGLE, GRAĐANI SU GLADNI, PREVARENI, OSIROMAŠENI...
Autor: B.net
Objavljeno: 20. Sep 2017. 18:09:44


Mr. Ramiz Salkić, potpredsjednik bh. entiteta RS, dao je, tokom svog boravka u Memorijalnom kompleksu u Potočarima, u srijedu 20. septembra 2017. godine, izjavu za medije u povodu najave Milorada Dodika, predsjednika ovoga entiteta, da će poništiti odluke o održavanju referenduma o Sudu i tužilaštvu Bosne i Hercegovine. Nakon što je opzicija postavila pitanje njegove odgovornosti što odluke potvrđene u Narodnoj skupštini RS nisu objavljene u Službenom glasniku, Milorad Dodik je najavio da će odluke biti suspendovane. Potpredsjednik Salkić je u svojoj izjavi kazao:

- Svima je jasno da je Milorad Dodik sa aktivnostima o referendumima samo prodavao maglu. On godinama svoj narod drži u zabludi da će bh. entitet RS jednoga dana biti samostalan. Plaši svoj narod Sarajevom, plaši ga Bošnjacima, plaši islamom, plaši Bosnom i Hercegovinom, a njegova Vlada krši ljudska prava i vjerske slobode. Svojom politikom on je ovaj entitet doveo na rub propasti. Svojim ponašanjem i separatističkom politikom doveo je do izostanka stranih investicija i odlaska građana sa ovih prostora. Takav odnos doveo je i do stagnacije dsržave Bosne i Hercegovine, koja je usporena na putu ka Evropskoj uniji, upravo zbog politike Milorada Dodika. Građani trebaju znati da će Milorad Dodik morati odustati i od negiranja bosanskoj jezika, od negiranja genocida, od diskriminacije ne-Srba, na isti način kako je odustao od referenduma. Politika destrukcije i potpirivanja mržnje nikada ni u jednom vremenu nije mogla trajati dugo. Društvu je, da bi bilo zdravo i da bi trajalo, potrebna ravnoteža. Sa prestankom destruktivnog djelovanja društvo Bosne i Hercegovine će krenuti ka razvoju. Dodikovi porazi pokazatelj su da dolaze nova vremena u kojima će na smetlište povijesti otići negatori genocida, čuvari ideologije Radovana Karadžića, organizatori i finansijeri sistemske diskriminacije. Svi neprijatelji Bosne i Hercegovine kroz vrijeme su nestajali, njihove namjere su propadale a Bosna ostajala. Na nama je da istrajemo u svojoj borbi, u traganju za istinom i pravdom, da gradimo zemlju mira, slobode i tolerancije. Mi želimo zemlju istih mogućnosti za sve. Dodikov režim želi dio zemlje samo za Srbe. U tome je razlika među nama, kazao je potpredsjednik Salkić.