ADMIR GLAMOČAK, MARIJANA PETROVIĆ I ENA KURTALIĆ U ŽIRIJU 5. JUVENTAFESTA
Autor: B.net
Objavljeno: 24. Aug 2017. 13:08:56


U prethodne četiri godine žiri Internacionalnog festivala srednjoškolskog teatarskog stvaralaštva Juventafest su činili brojni međunarodno priznati pozorišni stručnjaci iz zemlje i inostranstva. U skladu sa već uspostavljenom tradicijom da žiri Festivala čine vrhunski stručnjaci, žiri jubilarnog Juventafesta radit će u sastavu: Admir Glamočak, glumac, reditelj i redovni profesor na Akademiji scenskih umjetnosti u Sarajevu, Marijana Petrović beogradska glumica, pedagoginja i teatrologinja koja je u stalnom angažmanu kao glumica u Malom pozorištu “Duško Radović“ u Beogradu i Ena Kurtalić, mlada glumica i plesačica koja je diplomirala glumu na Akademiji scenskih umjetnosti u Sarajevu, a trenutno je na master studiju na Akademiji za gledališče, radio, film in televizijo u Ljubljani.

Ovogodišnji žiri će imati težak zadatak da od osam predstava koje dolaze iz Crne Gore, Hrvatske, Rusije, Rumunije, Srbije, Slovenije i Slovačke izabere dobitnike Grand Prixa za najbolju predstavu na Festivalu i Specijalne nagrade žirija.

Jubilarni, 5. Internacionalni festival srednjoškolskog teatarskog stvaralaštva Juventafest održava se u Sarajevu, a bit će otvoren 9. i trajat će do 13. septembra 2017. godine.