Plav: Pozorišna predstava "Đe može jedna, mogu i dvije"
MLADI HUMANISTI NA POZOROŠNIM DASKAMA U AKCIJI ZA EMILOV ŽIVOT
Autor: Senada Đešević, prof.
Objavljeno: 03. Jun 2017. 19:06:50


U prepunoj sali Doma za kulturu u Plavu, uspješno realizovana pozorišna predstava "Đe može jedna, mogu i dvije".


Kliknite na sliku i preuzmite žiro račun za platu
Učenici su svojim glumačkim sposobnostima, kreativnošću, samopouzdanjem, znanjem, te raznim vještinama uspjeli da pokupe ovacije prisutnih.

Nažalost, svjesni smo da nam se svakodnevica sve više svodi na gledanje niskobudžetnih sapunica, rijaliti šoua, gubljenje vremena na mjestima na kojima možemo samo padati u ponor zbog kojeg se teško možemo izvući. Knjige nam ostaju na policama upijajući prašinu a zamjenjuju je pojedine društvene mreže koje nas "obrazuju" i "oplemenjuju" dajući nam žig neobrazovanih, te da nam je nemoguće sa takvim kvalitetom znanja ići dalje u život. Kroz oblike učenja, poput današnjih, učenicima se sve više knjiga približava i "servira", opominjući ih, da ih kao feniks iz pepela neznanja diže i šalje u svijet obrazovanih.

Pored edukativnog i kulturnog karaktera, predstava je imala i humanitarni karakter. Bez obzira na pol, godine, vjeroispovijest, materijalni status... Danas se cio Plav udružio i pokazao da su vusokomoralne osobine: humanost, solidarnost i ljudskost oličenje ljudi sa ovih prostora. Doniranjem za mladog Emila Gutića pokazali smo da saosjećamo i učestvujemo zajedno sa njim u uspješnoj borbi za njegov mladi život. Želimo mu ozdravljenje i brz povratak u Plav. Koristim priliku da se zahvalimo svima koji su učestvovali u današnjoj akciji!!! Prikupljeni novac biće uplaćen na žiro račun našeg sugrađanina.

Pozivamo čitatelje Bošnjaci.Net da klikom na LINK preuzmete informaciju kako da podržite humanitarnu akciju za liječenje Elvisa Gutića.