RATNI ZLOČINAC ŠEŠELJ OBEĆAO DA ĆE INTEGRACIJOM SA RUSIJOM SRBIJI VRATITI RS, KOSOVO I CRNU GORU
Autor: Avaz
Objavljeno: 25. Mar 2017. 20:03:32


Vođa srpskih radikala i poznati ekstremista, koji se kandidirao za predsjednika Srbije, Vojislav Šešelj poručio je okupljenim pristalicama na Trgu Republike u Beogradu da je jedini koji može da pobijedi Aleksandra Vučića (SNS) i da će kao predsjednik kontrolirati sve tri grane vlasti.

Šešelj je poručio da će, ako postane predsjednik, pokušati da odvrati Srbiju od integracije s EU i da je usmjeri na integraciju s Rusijom. Također, poručio je okupljenima da će njegov zadatak biti da Srbiji pripoji Kosovo, Republiku Srpsku i Crnu Goru, piše Avaz.

- Samo integracija s Rusijom nama pruža ozbiljne šanse za izlazak iz krize, socijalne bijede i rješava nam probleme odbrane. Evropska unija nas je ogolila, obosila.Rusija se vraća na Balkan, jer ako krenemo u EU uslov će biti da priznamo Kosovo, Srbija to nikad ne smije da uradi. Ako uđemo u EU, to će biti bez Vojvodine, Republike Srpske i Raške, a ako uđemo u savez s Rusijom, onda jednog dana možemo vratiti ono što je izgubljeno, tu prije svega mislim na Kosovo, Republiku Srpsku, Crnu Goru - rekao je Šešelj.

Obećao je da će, ako bude predsjednik, ponovo otvoriti "pitanje okupacije Srpske Krajine".

Komentirajući kritike da je previše blag prema Vučiću, rekao je da to radi zato što "svi strani agenti trenutno rade protiv njega" i da je to zbog toga što Vučić nije uveo sankcije Rusiji.

Šešelj je kritizirao Vučića zbog odnosa prema izbjeglicama, navodeći da se divi mađarskom lideru Viktoru Orbanu, jer je na vrijeme postavio žicu na granici.

- Srbija treba da posluži kao tampon zona za izbjeglice, to je potpuna propast za Srbiju. Ja ću se kao čuvar ustava maksimalno zalagati da se naše granice osiguraju. Bodljikavom žicom nije dovoljno, minskim poljima, ali niko ne može protuzakonito da uđe na teritorij Srbije - rekao je lider radikala.

Šešelj je završio miting porukom Velika Srbija, a poslije toga njegove pristalice su krenule u šetnju centralnim beogradskim ulicama kojima se orilo "Sprem'te se, sprem'te četnici".