Djeca i Mladi BiH - Sarajevo pitaju zvaničnike BiH da li će Miroslav Ilić pjevati o ratnom zločincu Draži Miajloviću?
ZBOG VELIČANJA ČETNIKA BOJKOT KONCERTA MIROSLAVA ILIĆA U CENTRU SARAJEVA
Autor: B.net
Objavljeno: 24. Jan 2017. 19:01:22
Zbog zakazanog kokcerta srpskog pjevača Miroslava Ilića koji sa svojim pjevanjem veliča četničke ratne zločince i posjpješuje nove zločine nad civilima, Udruženje Djeca i Mladi BiH / Sarajeva uputili su pismo na više adresa: VLADI I SK SARAJEVO, OPĆINI CENTAR, DIR. SKENDERIJE, MINISTARSTVU ZA KULTURU KS, SDA, SBBBIH, PREDSJEDNIKU IZETBEGOVIĆU, PREDSJ. RADONČIĆU, VIJEĆU OPĆINE CENTAR I STARI GRAD, GRADSKOM VIJEĆU, MEDIJI, RIJASET IZ, U.G. „Roditelji ubijene Djece Sarajeva“!


Kada bi Bošnjaci – nad kojima je počinjen genocid, izvršen udruženi zločinački poduhvat i istrebljenje, i u ovom i u Drugom svjetskom ratu – imalo poštovali svoju žrtvu, ne bi ugošćavali različite ikone velikosrpstva u svojim gradovima.


Djeca i Mladi BiH / Sarajeva u obrazloženju su naglasili:
Obraćamo vam se, ispred prve org. Djece i Mladih BiH/Sarajeva s pitanjem i obrazloženjem po ovom pitanju, kao što je to bilo i sa koncertom Bore Čorbe koji je trebao, na isti način, ušetati u naš grad gdje je monstruozno ubijeno preko 1621 dijete, pa žene, mladi ljudi, starci, biljke i životinje, odnosno sam grad je ubijan pune 4 godine.

Ova država i Sarajevo kao glavni grad gdje su vs. Fašisti počinili GENOCID nad malom djecom i onima koji su za dan ili mjesec bili stariji od 18.god., NE zaslužuju ovaj specijalni TEROR koji svi vi tako glatko dozvoljavate???

Svi vi imate udobne, kožne fotelje i velike plate na osnovu nas, građana koji smo vas birali, ali to NE znači da nas i vi možete terorisati nijemim posmatranjem ismijavanja, poniženja i pljuvanja u lice građanaima čija su djeca i porodice ubijene u luđačkoj agresiji i genocidu u BiH! Pored toga, ovakvi pjevači uzimaju od nas građana novac za karte???

Većina ljudi, penzionera i studenata nemaju za hljeba pa se o tome NE vodi računa, niti mediji emituju intervjue od maldih koji bježe iz Bosne???

Bitna je vama najava koncerata od pjevača iz Srbije??? Zar vas nije stid???Kako god, mi, kao i ostali građani grada Sarajeva, NEĆEMO dozvoliti da se održi ovaj i svaki sl. koncert u našem gradu Sarajevu!
Uozbiljite se i sarađujte sa narodom, to vam je dužnost!!!
Koncert ODKAŽITE, odmah!!!!

DA LI ĆE MIROSLAV ILIĆ U SKENDERIJI PJEVATI O DRAŽI MIHAILOVIĆU?


Miroslav Ilić je samo blaga paradigma bošnjačkog samoponižavanja.

Kada bi Bošnjaci – nad kojima je počinjen genocid, izvršen udruženi zločinački poduhvat i istrebljenje, i u ovom i u Drugom svjetskom ratu – imalo poštovali svoju žrtvu, ne bi ugošćavali različite ikone velikosrpstva u svojim gradovima. Tako će pomenuti Ilić bez imalo straha i stida, a na krilima lobotomizirane bošnjačke svijesti pevati u Skenederiji 18. februara. Zašto i ne bi?!
Kada potomci žrtava Draže Mihailovića, o kojem Miroslav peva, žele da krkljaju uz ovog Šumadinca, zašto bi on imao ikakvih ustručavanja za performans iživljavanja nad njima, a pri tome im uzeo i novac?

Donosimo stihove u kojem Ilić pjeva četničku pjesmu, posvećenu četničkom vođi i ratnom zločincu Draži Mihailoviću.

Pošla majka sina da potraži..x2
pa se javlja đeneralu Draži..x2
Čiča Dražo, gdje je moje dete..x2
Čuvaju ga srpske bajonete…x2