VUČIĆ: NEĆU PRISUSTVOVATI OBILJEŽAVANJU DANA RS
Autor: Tanjug
Objavljeno: 05. Jan 2017. 14:01:27

Tomo idi ti ovaj put na dan genocidne


Predsjednik Vlade Srbije Aleksandar Vučić izjavio je da neće prisustvovati obilježavanju Dana Republike Srpske, a da je na svakom članu Vlade da odluči da li će 9. januara ići u Banjaluku.

- Oni koji žele da idu neka idu, to je slobodan izbor članova Vlade. Siguran sam da će značajan broj ići - rekao je Vučić novinarima u Vladi Srbije.

Srbija mora čuvati integritet Bosne i Hercegovine, jednako koliko voli i čuva integritet Republike Srpske jer je očuvanje mira i stabilnost od ključnog značaja za nas i problemi nam nisu potrebni, poručio je Vučić.

- Rekao sam na sjednici vlade da oni koji žele ići, odu, tko ne želi, neka ne ide. To je slobodan izbor članova Vlade Srbije. Siguran sam da će jedan značajan broj prisustvovati proslavi - rekao je Vučić.

Upitan da li bi preporučio predsjedniku Srbije Tomislavu Nikoliću da ide ili odustane od odlaska u Banja Luku, premijer Vučić je odgovorio da on nema što da mu preporučuje, jer se, kako je kazao, predsjednik uvijek ponašao odgovorno i ozbiljno.

Vučić je Republici Srpskoj poželio dobru ekonomiju, bolje odnose Banjaluke i Sarajeva, kao i da srpski narod bude dovoljno snažan da očuva ono što je sam izgradio i za što se sam izborio.