Njemačka - BiH: Bošnjački talentu i svijetu nogometa
SKAUTI BAYERNA POZVALI ŠEHOVIĆA U BAYERN
Autor: Dr. Bisera Suljić-Boškailo
Objavljeno: 08. Jul 2016. 02:07:08


Kamp nogometnih nada "Otvorena vrata" u organizaciji Nogometnog saveza Bosne i Hercegovine koji je prošle subote održan u glavnom bavarskom gradu Minhenu ostaće upamćen po mnogo čemu lijepom. Osim što je bio i jedan od najorganizovanijih i najkvalitetnijih kampova održanih do sada jer su na njemu svoje umijeće pokazivali momci bosanskohercegovačkih korijena koji igraju u top klubovima zemalja kao Olimpik Lion, ST. Ettijen, Dortmund, Frankfurt, Stuttgart, Bohemias, Rapid Beč, Nant i dr. bit će upamćen po nečemu drugom.

Naime skauti najmoćnijeg nogometnog kluba na svijetu minhenskog Bayerna koji su skriveni zajedno sa desetinama menadžera pratili Kamp bih fudbal talenata iz Evrope, nakon Kampa su prišli Rami Šehoviću u ponudili mu prelazak u Bayern.

Osamnaestogodišnji Ramo Šehović, igrač Željinih kadeta igrom slučaja došao je u Kamp da bi posmatrao, ali nakon što je Elwin Hadžić stoper iz Dortmunda otkazao organizatori su Šehovića zamolili da odigra dvije utakmice za dva dana što je sa zadovoljstvom i prihvatio.

Naravno Šehović je imao sretnu zvijezdu i svojim igrama zadivio Bayernove skaute tako da je već jučer zajedno sa svojim menadžerom Amsalom Boškailo boravio na prvom treningu Bayerna. U narednih nekoliko dana Šehović treba da potvrdi svoj kvalitet.