MJERE SIGURNOSTI: POLICIJA U RS NA DAN IZRICANJA PRESUDE KARADŽIĆU NA ULICAMA SA DUGIM CIJEVIMA
Autor: NAP
Objavljeno: 22. Mar 2016. 17:03:22

Vasić: Razmjena informacija sa drugim agencijama


Na prostoru Republike Srpske, a posebno u povratničkim mjestima, 24. marta na dan izricanja presude Radovanu Karadžiću u Hagu bit će pojačane mjere sigurnosti, potvrdio je za novinsku agenciju Patria direktor policije RS Gojko Vasić.

- Mi smo već počeli od prije nekoliko dana pojačavati broj policajaca na ulicama, u pojedinim mjestima jer su već počeli dolaziti Hrvati radi obilježavanja predstojećeg Uskrsa.

Također, broj policajaca će 24. marta biti povećan u mjestima gdje su Bošnjaci povratnici, pojasnio je Vasić, dodajući kako prate stanje na terenu, ali da trenutno ne raspolažu operativnim informacijama da bi moglo doći do nereda.

- Bez obzira na to, mi ćemo biti spremni. Jer nikada se ne zna, u šta može eskalirati neki sitni eksces, ističe Vasić, a na upit da li to znači vraćanje dugih cijevi na ulice, odgovorio je potvrdno.

Vasić napominje da je MUP RS u stalnoj komunikaciji sa svim policijskim agencijama u BiH, a posebno DKPT-om, kako bi unaprijed bili spremni za eventualne nerede.

I Direkcija za koordinaciju policijskih tijela BiH, također će dodatno osigurati dvije lokacije za koje je nadležna - Ambasada Srbije u Sarajevu i Memorijalni kompleks Potočari.