Snima se dokumentarni film o bh. parlemantarcima koji su izdali Sutorinu
KREHO: PARLAMENTARCI KOJI SU IZDALI SUTORINU PAMTIT ĆE IH I NAREDNO TREĆE KOLJENO
Autor: B.net
Objavljeno: 22. Jul 2015. 20:07:39


Ne prestaju kritike članovima Predstavničkog doma Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine koji su nisu glasali za Rezoluciju o Sotorini na 11. sjednici Predstvaničkog doma 13. maja 2015., time otvoreno su izdali diio državne teritorije i interesa Bosne i Hercegovine. Hasan Kreho svoje neslaganje danas je javno iskazao ispred PS PD BiH, a nakon toga je dao izjavu za medije:

Danas, 22. 07. 2015., kada se održava 15. sjednica Predstvaničkog doma Parlamenta BiH, kao građanin i intelektualac izrazio sam svoje nezadovoljstvo za sve mutne radnje i ne glasanje za Rezoluciju o Sutorini na 11. sjednici Predstvaničkog doma Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine, rekao je Kreho i nastavio: Ovo je danas početak kampanje koja će se ogledati i u snimanju dokumentarnog filma i štampanju knjige o izdaji Sutorine a sve na na bosanskom, srpskom, hrvatskom, engleskom, njemačkom, francuskom, italijanskom, španskom, turskom, ruskom i arapskom jeziku.

Hasan Kreho je posebno istakao: O parlamentarcima koji u izdali Sutorinu 13. maja 2015. upoznat će se javnost kako u Bosni i Hercegovini tako i u svijetu. Pamtit će ih i naredno treće koljeno šta su uradili tog 13. maja 2015. godine, zaključio je on.

Dok se tzv. kvazi akademska elita sunča na Jadranu od Poreča do Ulcinja na fotografijama danas u Sarajevu samo su bila dva Bosanca koja se bore i na ovaj način za Sutorinu. Slika govori više od hiljadu riječi: