Sarajevo
DR. KURTĆEHAJIĆ ZA IZDAJU SUTORNE PROZVAO KOMŠIĆA I SAMOPROZVANE EKSPERTE, POSLANICI JE MOGU SPASITI (VIDEO)
Autor: B.net
Objavljeno: 02. May 2015. 15:05:20


Gostovanje dr. Suada Kurtćehajića u dnevniku TV Pink nakon posljednje Javne tribine o Sutorini koja je održana u Sarajevu 28. aprila. Kurtćehajić i učesnici tribine za izdaju su javno prozvali Željka Komšića. Dok je navodnu stručnu raspravu Ustavnopravne komisije PSBiH označio režiranom. Na tribini su pročitana pisma podrške Selima Beślagića i drugih akademskih ličnosti doke je ukazano na perspektivu Denisa Bećirevića, koji je časno predao PS BiH rezoluciju o Sutorinu, pokazujući svojim kolegama u parlamentu ako i svim građanima u BiH kako se treba boriti za svoju zemlju.

Sada je na poslanicima Parlamentarne skupštine da glasaju da Sutorina ili ide na referendum i da građani BiH odluče, ili da ide na arbitražu pred Međunarodni sud pravde u Haagu.

Parlamentarci BiH koje je izabrao narod su dužni da se za svaki pedalj naše zemlje bore svim pravnim sredstvima, dakako uključujući i Sutorinu. Ako to ne urade bit će zapisani kao najveći izdajnici BiH. Na njima je sada da svojim glasom ne verificiraju izdaju dijela teritorije BiH na jadranskoj obali koji Crna Gora desetljećima iskorištava i drži pod okupacijom.