Javna tribina u organizaciji Udruženja Generala BiH, u suradnji Akademskom i građanskom inicijativom za povrat Sutorine
ODLUKU O SUTORINI TREBA PREPUSTITI MEĐUNARODNOM SUDU PRAVDE U HAGU
Autor: B.net
Objavljeno: 20. Feb 2015. 18:02:59

DOM ARMIJE: Subota, 21. februara 2015. god. u 11:00 sati


Javna tribina je otvorenog tipa te ovim putem pozivamo građane da dođu i na taj način poslušaju kompletnu historijsku i pravnu argumentaciju koja će biti iznesena pred Ustavno-pravnom komisijom u Parlamentu u utorak, 24. februara 2015.


U povodu Javne rasprave koja je zakazana pred Ustavno-pravnom komisijom 24.februara 2015. godine, Udruženje generala BiH u saradnji sa Akademskom i građanskom inicijativom za povrat Sutorine organizuje javni tribinu.

Javna tribina će se održati sutra u subotu, 21. februara 2015. god. s početkom press konferencije u 11:00 sati u kino sali Doma Oružanih snaga (Doma Armije) u Sarajevu u ulici Zelenih beretki br. 2.

Izlagači:
Prof.emeritus Omer Ibrahimagić
Prof. dr. Suad Kurtćehajić
Prof. dr. Anton Jekauc
Prof. dr. Muriz Spahić
Prof. emeritus Hasan Balić
Prof. dr. Enver Imamović
Prof. emeritus Ibrahim Bušatlija
Prof. dr. Enes Durmišević
Prof. dr. Ibrahim Pašić
Mr. Rizvan Halilović
Nihad Aličković
Alen Mahović

Moderator:
Alija Ismet - General ARBiH

Organizuje:
Udruženje Generala BiH

Javna tribina je otvorenog tipa te ovim putem pozivamo građane da dođu i na taj način poslušaju kompletnu historijsku i pravnu argumentaciju koja će biti iznesena pred Ustavno-pravnom komisijom u Parlamentu u utorak.

Ovim putem, želimo da naglasimo da je 24. februara 2015. godine historijski datum za BiH a posebno građane jer je građanska upornost i aktivnost uz saradnju sa stručnjacima dovela ovo pitanje do Javne rasprave u Parlamentu. Ovaj presedan će zasigurno biti dugo upamćen po državotvornoj svijesti za koju se smatralo da u našoj zemlji ne postoji.

Pozivamo Vas da dođete sutra u 11:00 sati i prisustvujete tribini a posebno u Utorak da dođete pojedinačno, grupno i organizovano te pratite i učestvujete u javnoj raspravi od 9:00 sati.