Završni radovi u Centru na Richmond Hillu u New Yorku
ZAVRŠNA FAZA UKRAŠAVANJA BOŠNJAČKOG CENTRA U NEW YORKU
Autor: B.net
Objavljeno: 13. Dec 2014. 23:12:50

Dio radnika u Centru koji su radili hladne decembarske zimske subote (13. 12. 2014.)


Već smo ranije najavili da su u toku završni radovi u Bošnjačkom centru na Richmond Hillu u New Yorku. Članovi bošnjačke komune od nekada zapuštene Baptističke crkve, ističemo; svojim materijalnim sredstvima i vrijednim rukama izgrađuju moderan centar, koji će, inša-Allah, biti centar okupljanja i važnih aktivnosti naše dijasporalne zajednice u New Yorku. Upravo danas, iako decembarska zimska subota (13.dec. 2014.), kada je živa na termometru spuštena ispod nule, a ni u zidinama centra još grijanje nije pušteno, to nije omelo dvadesetak Bošnjaka da poklone svoje dragocjeno slobodno vrijeme i zanatsko umijeće u ukrašavanju i dotjerivanju centra. Kako smo saznali, danas je radilo više timova naših biznismena koji su vlasnici građevinskih firmi čiji su radnici postavljali podne i zidne pločice, dok su drugi radili na gipsiranju, molovanju, te umjetničkom dotjerivanju zidova objekta.

Koordinator građevinskog odbora u Bošnjačkom centru h. Smajle Srdanović u više navrata preko svojeg profila na Facebooku pozivao je članove zajednice da dođu u Centar, doruju nekoliko sati rada, ili bar da sa kanistrom kahve ili čaja počaste radnike i vide još koliko je posla preostalo.

- „Nije još puno posla ostalo kako bi Centar bio pušten u zvanični rad“, kaže Srdanović, nastavljajući; - „Neću da govorim koliko još ima posla, oni koji žele da ugrade makar jednu ciglu, pločicu, krečenje ili bar da nešto korisno urade, vakat je da dođu. Bit će im žao ako se svojoj djeci ili unučadima neće moći pohvaliti da su financijski pomogli ili da su radili u ovoj Allahovoj kući, u ovoj našoj bošnjačkoj kući u New Yorku", rekao je on.- „Jedva čekam da se Bošnjački centar završi, da se okupimo sa djecom, da čujemo u njemu graju i smijeh naših mališana, baš kao nekada u našim mahalama u Bosni i Sandžaku. Živim za taj dan“ – rekao je h. Zijo Suljić, koji je jedan u nizu bošnjačkih biznismena koji je sa radnicima svoje građevinske firme odradio značajne poslove u Centru.

Hadži Ago Redžić kaže: U Centru radi 'nako po meraku, ko ne vjeruje ili ako je neko zaboravio šta je merak, neka dođe da kako su odrađeni radovi u Centru.

Predsjednik IZ Plav-Gusinje h. Ago Kolenović, koji je jedan od najvećih pojedinačnih donatora, kako u materijalnim sredstvima tako i radnom snagom, vidno zadovoljan odvijanjem završnih radova, sa osmjehom je najbolje pokazao koliko je on, kao i svi članovi Odbora IZ, zadovoljan sa izvođenjem završnih radova u Centru.

Pozivamo vas koji budete pročitali ovu informaciju, a Allah vam je omogućio da u ovoj zemlji zaradite i da naučite razne zanate, da dođete i svojim vrijednim rukama ukrasite bošnjačku kuću. Upamtite, ovo je naša bošnjačka kuća, koju smo kupili našim sredstvima i koju grade naše čiste, čestite i vrijedne ruke, preživjele žrtve genocida i potomci žrtava genocida.
Iza ovog projekta, kao i svih bošnjačkih projekata u New Yorku, ne stoji ni "mini" država, ni krvave režimske ruke, ni pišman Bošnjaci - njihovi koalicioni partneri, ni udba, ni njihove službe i razne družbe, pijuni, poslušnici...