Dr. Mustafa Cerić, kandidat za člana Predsjedništva BiH
PODRŠKA DR. CERIĆU IZ NEW YORKA OD PLAVSKO-GUSINJSKIH POTOMAKA ŽRTAVA GENOCIDA
Autor: B.net
Objavljeno: 11. Oct 2014. 12:10:09

Podrška dr. Mustafi Ceriću od Bošnjaka iz New Yorka


Uvaženi dr. Ceriću,
Poštovani Predsjedniče,

Potomci žrtava genocida 1912/13. i 1919. godine okupljeni u Odboru za očuvanje sjećanja na žrtve genocida nad Bošnjacima i Albancima u plavsko-gusinjskom kraju sa sjedištem u New Yorku, u povodu predstojećih izbora, mi koji smo državljani BiH i koji to nismo, upućujemo vam otvorenu podršku sa dovom Stvoritelju da vam podari dobro zdravlje i dug život. Iskreno želimo da pobjedite na predstojećim Općim izborima za bošnjačkog člana Predsjedništva BiH koji se održavaju u nedjelju, 12. oktobra. Tim povodom pozivamo naše sugrađane i sunarodnike u domovini BiH, da sa svojim punoljetnim članovima porodica obavezno izađu na izbore i da za člana Predsjedništva BiH zaokruže broj 4, time vam potvrde bezrezervnu podršku.

Cijenjeni dr. Ceriću, iskreno vam želimo uspjeh, jer vaš uspjeh je i naš uspjeh, vaša pobjeda na izborima će biti pobjeda ne samo naših sunarodnika u našoj jedinoj domovini BiH, već će biti pobjeda svih nas Bošnjaka od Sandžaka, Kosova, Makedonije, Turske i širom cijele dijaspore, jer ste uravo vi sa pozicije Reisu-l-uleme i predsjednika Svjetskog bošnjačkog kongresa, interesirali se za sve nas, za sudbinu i status u državama u kojim živimo, posjećivali nas i pokazali brigu za nas i naših budućih generacija koje su stoljećima na udaru srpsko-crnogorske genocidne i istrebljivačke politike.

Nakon trodržavne agresije na BiH i genocida nad našim narodom, Bosni i Bošnjacima je potreban lider koji će nas sve skupa ujediniti i povesti ka napretku da svi skupa sačuvamo Zemlju i uredimo Državu, i posebno da zajedničkim umjećem i snagama spriječimo nove genocide nad našim narodom, koji opet pripremaju bolesni fašiziodni umovi u centrima (Beograd, Podgorica, Banjaluka) odakle je 90-tih krenula agresorsko-genocidna mašinerija, piše u pismu podrške Odbora plavsko-gusinjskih potomaka žrtava genocida koji žive u New Yorku.


Dr. Cerić za vrijeme posjete Bošnjacima New Yorka (8. septembr Bošnjački centar - Richmond Hill)