SUSRET S NARODOM
DR. CERIĆ U USK: JAKA DRŽAVA JE NAJBOLJI ODGOVOR SVIMA KOJI BI CIJEPALI BIH
Autor: NAP
Objavljeno: 24. Aug 2014. 18:08:11

Dr. Cerić razgovarao sa narodom o problemima sa kojim se suočavaju: U budućnosti moramo više cijeniti ono što imamo


Dr. Mustafa Cerić, nezavisni kandidat za bošnjačkog člana Predsjedništva Bosne i Hercegovine, protekla tri dana boravio je u Unsko-sanskom kantonu, javlja bh. novinska agencija Patria (NAP).

- Tokom posjete, simbolično nazvane „Susret sa narodom“, dr. Cerić se u Ključu, Sanskom, Mostu, Cazinu, Bužimu, Velikoj Kladuši, Bosanskoj Krupi i Bihaću, družio sa narodom Krajine, razgovarao s njima o problemima sa kojima se susreću, ali i problemima koji su gotovo zajednički većini stanovništva naše zemlje - saopćeno je, prenosi Patria.

Dr. Cerić je prilikom svoje posjete Unsko-sanskom kantonu još jednom pozvao na jedinstvo i podršku nastojanjima u izgradnji boljeg društva i uspješne države Bosne i Hercegovine.

- Živimo u državi koja obiluje privrednim, poljoprivrednim, historijskim i kulturnim resursima što, nažalost, do sada nismo znali iskoristiti. Vjerujem da ćemo u budućnosti znati bolje cijeniti to što imamo - izjavio je dr, Cerić.

Dodao je da su jaka država i stabilan sistem najbolji odgovor svima koji bi cijepali Bosnu i Hercegovinu, ali i onima koji temelje tog sistema koriste isključivo za vlastiti interes.

Dr. Cerić je posjetu Krajini iskoristio i da posjeti nekoliko porodica čija je imovina teško oštećena u ovogodišnjim proljetnim poplavama. Također, posjetio je i nekoliko šehidskih mezarja, gdje je učenjem Fatihe, odao počast onima koji su svoje živote dali za našu Bosnu i Hercegovinu, saopćeno je.