DESET OSOBA LIKVIDIRANO U HOTELU
Autor: Bosniaks.Net
Objavljeno: 29. Jun 2011. 06:06:20
U napadu teško naoružanih talibanskih pobunjenika i bombaša samoubojica u kabulskom hotelu Intercontinental ubijeno je najmanje desetero civila. U borbi koja je trajala više od dva sata ubijeni su svi napadači, a bombaši su se raznijeli.

Napad je izveden u zapadnom dijelu Kabula, u hotelu u kojem uglavnom odsjedaju zapadnjaci, i to za vrijeme večere, dok je u restoranu bilo mnogo ljudi.

Mediji navode, pozivajući se na afganistanke dužnosnike, da je najmanje šestero talibanskih samoubojica napalo hotel, što je dovelo do borbe u koju su se uključili i helikopteri NATO-ovih mirovnih snaga u Afganistanu (ISAF).

Dva helikoptera zapucala su i ubila tri pobunjenika, uključujući i bombaša samoubojicu koji su bili na krovu hotela, izvijestio je glasnogovornik NATO-a u Afganistanu Tim James, navodeći da je paljba odjekivala iz unutrašnjosti hotela.

Glasnogovornik talibana Zabihullah Mujahid izvijestio je da je nekoliko boraca islamističke skupine napalo hotel u kojem su navodno afganistanski i zapadnjački dužnosnici razgovarali o pitanjima sigurnosti, javlja HRT.