Održana Izborna skupština Islamske zajednice Plav-Gusinje u New Yorku
POTVRĐEN MANDAT STAROM ODBORU NA ČELU SA SMAILOM SRDANOVIĆEM
Autor: Bošnjaci.Net
Objavljeno: 27. Nov 2008. 05:11:46
Kliknite na sliku za uvećati

Detalj sa Skupštine

Velika podrška


Foto: Magazin Focus - New York
U Islamskoj zajednici Plav-Gusinje u New Yorku, u nedjelju večer 23. novembra t.g. u Ali-pašinoj džamiji na Astoriji održana je Izborna skupština. Na Skupštini je prisustvovalo par stotina džematlija odnosno članova ovog džemata. Mesdžid je bio prepun što ukazuje da je Izborna skupština privukla pažnju mnogih da budu prisutni i da učestvuju u keriranju budućeg rada svoje zajednice. Ustvari za ovu Skupštinu bilo bi adekvatnije istaći da je ovo ustvari bio Sabor podrške starom Odboru IZ na čelu sa agilnim predsjednikom hadži Smailom Srdanovićem, kojima su svi članovi jedinstveno potvrdili mandat, pa i pored toga što je dvojici starijih i uglednih članova Odbora Zajednice po Statutu istekao mandat, tako da će radi njihovog ostanka u Odboru uslijediti izmjene i dopune Statuta.

Srdanoviću jednoglasno potvrđen mandat


Izgradnjom objekta i kupovinom zemlje u Montecello-u (NY Up state), te posebno kupovinom objekta «John Baptist Church» u Richmond Hillu, koji je nedavno isplaćen i koji će, ako Bog da, prerasti u suvremeni Bošnjački centar, predsjednik Srdanović i ostali članovi Odbora imaju nemjerljive zasluge, time i jedinstvena podrška je ustvari jedan vid zahvalnosti i poštovanja za ono što su uradili za svoju odnosno našu Zajednicu u New Yorku. S druge strane ovo je za njih i velika obaveza da nastave tamo gdje su stali. Jer upravo sada treba «zasukati rukave» i uložiti puno rada, truda i sredstava kako bi se objekat namjenski adaptirao i prilagodio potrebama naše zajednice.

Delegati na ovoj Skupštini dali su ovlaštenje Proširenom odboru Islamske zajednice (koji je formiran radi kupovine i adaptacije objekta), da mogu u njihovo ime donositi važnije odluke bez sazivanja Skupštine.
Radno predsjedništvo Skupštine su činili: Džemo Hot, Muzafer Radončić, dr. Mersim Ziljkić, Rizo Čekić...

Na kraju Skupštine stari / novi predsjednik IZ Plav-Gusinje Smaile Srdanović za Bošnjaci.Net je kratko rekao: Jedinstvena potvrda mandata svim članovima Odbora je rezultat timskog i napornog rada, posebno u zadnjih nekoliko mjeseci, kada su se mnogi istakli sakupljanjem donacija za Centar. Naravno pred nama su velike obaveze, prvenstveno renoviranje tek kupljenog objekta te pozivam sve one koji se do sada iz bilo kojeg razloga nisu uključili da to napokon učine i da se aktivno uključe u rad zajednice. Još jednom u ime cijelog Odbora i posebno u moje ime, iskreno se zahvaljujem svima na podršci koju su nam iskazali, i naravno da ćemo činiti napore da opravdamo povjerenje koje nam je novim mandatom potvrđeno.