Srbija
BEOGRAD: JOŠ NEPOZNAT DATUM IZRUČENJA ZLOČINCA KARADŽIĆA
Autor: B92
Objavljeno: 27. Jul 2008. 07:07:37
Karadžićev advokat Svetozar Vujačić ne otkriva eksplicitno da li je uložio žalbu na rješenje o Karadžićevom izručenju Tribunalu.

Ni dva dana poslije isteka zakonskog roka, advokat haškog optuženika Radovana Karadžića, Svetozar Vujačić nije otkrio da li je uložio žalbu na rješenje o izručenju njegovog klijenta Hagu. On je, ipak, rekao da Karadžića svakodnevo obilazi u pritvorskoj jedinici Specijalnog suda, a otkrio je da je Karadžić imao i jednu posjetu iz Srpske pravoslavne crkve.

"To je, eto, ekskluzivna informacija, koju mediji nisu bjavili - Radovan je imao tu čast da ga posjeti vladika, koji, inače, vrši dužnost patrijarha, gospodin Amfilohije Radović“, objelodanio je Vujačić.

On je naveo i da Karadžić nema primjedbi na tretman u pritvorskoj jedinici Specijalnog suda.

"Smješten je u najbolje uslove koje ta pritvorska jedinica ima. Ima sobu, kupatilo“, rekao je Vujačić.

On je naveo da će, prema njegovom mišljenju, Karadžić tu boraviti "do srijede-četvrtka“.

"Imam dosta razloga da tvrdim da se izručenje neće dogoditi u ponedjeljak“, rekao je Karadžićev zastupnik.

Portparolka Okružnog suda Ivana Ramić rekla je da će se sutra ujutru znati da li je na rješenje o ispunjenosti uslova da Karadžićev bude izručen Haškom tribunalu stigla ikakva žalba, a da je važno samo to da je upućena do petka u ponoć.

"Žalba je mogla biti upućena poštom, dan i čas predaje pošti računa se kao dan i čas predaje sudu. Prema tom trenutku, dakle, cijeni se i blagovremenost žalbe“, ukazala je Ramićeva.