Bosnjaci.Net - Najcitaniji Web Magazin Bosnjaka u Bosni i Hercegovini i Dijaspori
Naslovna  |  Arhiva  |  Pretraga  |  Redakcija  |  O Bosnjaci.Net  |  Kontakt  |  Bosniaks.Net English

 
Komentari


PORAZ DENISA BEĆIROVIĆA I 11 HDZ STRANAKA
Procitaj komentar

Autor: Bošnjaci.Net
Objavljeno: 11. September 2022. 13:09:19
Denis Bećirović, za kojeg “njegovih” 11 stranka i on tvrde da “vodi bitku protiv dva kandidata SDA - Bakira Izetbegovića i Željka Komšića”. Ustvari u Zenici je potvrđeno da Denis Bećirović ne može pobjediti Bakira Izetbegovića!!! Jer, pored jasnog bosanskog državotvornog, svegrađanskog, ali i bošnjačkog opredjeljenja, Bakira je u Šerićima nadomak Zenice dočekalo više mještana ovog tradiocionalnog čuvenog bosanskog sela, gazija i patriota koji su kad je trebalo pokazali šta im znači domovina, nego u Areni u Zenici Denisa i svih 11 stranka koje su ga kandidovali za Predsjedništvo BiH, uključujući i Čovićev HDZ, koji bez dvojbe stoji u pozadini njegove kandidature.
Na dvadesetak dana prije izbora, baš sada se može otvoreno reći da je Bećirovićeva kandidatura ustvari udruženi politički poduhvat HDZ i 11 stranaka ne samo protiv Bakira Izetbegovića i SDA, već i Željka Komšića, kandidata iz reda hrvatskog naroda za Predsjedništvo Bosne i Hercegovine. Posebno naglašavamo Hrvata – katolika Željka Komšića, borca i veterana Armije Republike Bosne i Hercegovine koji je dobitnik najvećeg priznanja “Zlatni ljiljan“. To očito smeta svima onima koji su vodili agresiju i udruženi zločinački poduhvat protiv države Bosne i Hercegovine i njenih građana, posebno Bošnjaka nad kojima je izvršen genocid. Ineteresantno je da Komšić isto tako smeta dezerterima iz 11 HDZ stranaka, kao i onima koji su na početku trodržavne agresije “frizirali” rad (SDP BiH) i dobro se skrivali od vojnih obaveza.

Željko Komšić je aktuelni član Predsjedništva BiH. Po istom Izbornom zakonu bio je član u dva mandata u periodu 2006. do 2014., nikome to nije smetalo, kao i izborom 2018. Sada, po istom Izbornom zakonu, za četvrti mandat kandidovala ga je Demokratska fronta (DF) čiji je on osnivač i lider. Po istom Izbornom zakonu za člana Predsjedništva BiH iz reda hrvatskog naroda nakon Daytona birani su svi kandidati, kao i 2014. (u mandatu do 2018), biran je Dragan Čović. Njegovu udruženu veliko-nacionalističku hrvatsko-srpsku politiku protiv države Bosne i Hercegovine sa Bajom iz Laktaša, na izborima su kaznili građani. Nakon što je izgubio izbore 2018., Čović sa HDZ-om, HNS-om, ‘Rvatinama Milanovićem, Plenkovićem, sabornicima Hrvatske, preko Europskog parlamenta, pa sve do visokog predstavnika Christiana Schmidta, podmeću priču o “legitimnom predstavniku”, tretirajući Komšića da nije dovoljno “velik” ‘Rvat i katolik, osuđujući njegovu borbu za građansku i cjelovitu Bosnu i Hercegovinu.

Bakir Izetbegović i Stranka demokratske akcije i Željko Komšić i Demokratska fronta imaju brojna politička neslaganja, ali ima nešto po čemu se slažu, to je država Bosna i Hercegovina, jedinstvena, suverena, cjelovita, građanska… na čijoj teritoriji će građanin biti suveren na svakom pedlju države. Zar tako nisu uređene sve zapadnoeuropske države, dok se državi Bosni od agresije, kroz Washingtonski i Daytonski sporazum navlači luđačka košulja, kako država nebi bila funkcionalna. Jasno je da se sve to radi protiv većinskog bošnjačkog naroda koji genocidom pokušali istrijebiti iz velikoga dijela države BiH tamo gdje su (bili) većinski i manjski naseljeni.

Komšić u svojim istupima štiti državu, želi njen napredak, ali štiti i sve njene građane, neovisno na etničku i vjersku pripadnost. To što Komšić, kao bosanski katolik, precizno locira problem koji potenciraju velikonacionalističke, šovinističke i antibosanske mračne politike sa dijelom međunarodnih protuha-, najzad staje u zaštitu građana BiH koji su pripadnici islama, to najbolje govori o Željku Komšiću kao borcu za ljudska prava koji staje uz one koji jesu potlačeni i nad kojima je izvršen genocid.

Nakon genocida i etničkog čišćenja opet je brojnost Bošnjaka problem, ni manje ni više nego političkim naci krugovima, kada se mahinacijama izbornog zakona pokušavaju natjerati visokog predstavnika da ga nametne te da pored ostaloga 20 ili više glasova Bošnjaka - pripadnika islama bude toliko bezvrijedni u svojoj domovini u odnosu na jednog HZD-ovog pripadnika iz ešalona endohazije.

BUDUĆI ČLANOVI PREDSJEDNIŠTVA BOSNE I HERCEGOVINE: Bakir Izetbegović iz reda bošnjačkog naroda i Željko Komšić iz reda hrvatskog naroda


Zato Bećirovićevo obraćanje u Zenici u kojem ističe da je Komšić osudio nametanje Izbornog zakona, s naglaskom "da ovi zakoni koji se spremaju u OHR-u su zaista duboko prije svega anti-islamski", argument je Bećirovića, koji očekuje glasove Bošnjaka, da se ušunja u državno Predsjedništvo BiH kao član iz reda bošnjačkog naroda. Po tome će Bećirović pljucati gdje god stigne, kao što radi i šef njegove stranke SDP Nermin Nikšić čiji se obraćanje na ovom skupu u ničemu nije razlikovalo od ranije održanom kada je izjednačavao čestite pripadnike Armije RBiH u kojoj su bili i pripadnici svih naroda i vjera naše države (Bošnjaci, Srbi, Hrvati, Albanci, Romi, Jevreji) koji su branili državu sa zločinačkim agresorskom, uzp i separatistčkim paradržavnim i paravojnim formacijama koje su činili masovne zločine nad civilima Bosne i Hercegovine.

Mi ne znamo koliko je visoki predstavnik svjestan i da li razumije da ga velikonacionalistička politika HDZ i SDP koju predvodi Milanović (naravno Dodik i Vučić), sa pojedinim pokvarenim i islamofobnim elementima u SDP BiH, uvlače u aparthejd protiv Bošnjaka, preživjelih žrtava genocida ali i države Bosne i Hercegovine. Ali sigurno da će se građani Bosne i Hercegovine demokratskim sredstvima suprotstaviti svakom negrađanskom konceptu ustroju države, u kojoj će najzad oni i njihovo potomstvo živjeti.

Jasno da Bećirovićev lov za glasove i napadi na Komšića ustvari pokazuje njegovu nemoć kao i svih 11 HDZ stranaka čiji je kandidat. Zato će na izborima 2. oktobra on i udružena koalicija doživjeti totalni krah.

Namjerno nismo pomenuli Bećirovićevo glasanje za Dodikov Zakon o pribivalištu, niti smo pomenuli novčana primanja kao parlamentarca i njegov učinak, jer drugi mediji već su izvještavali o tome.

Nego, zašto ne pomenuti i listu SDP-a za državni parlament u Sarajevsko-goraždanskom kantonu i otvoreni diskriminatorski odnos prema većinskom bošnjačkom narodu koji živi u pomenutom kantonu, kako je zapazio akademik dr. Suad Kurtćehajić kandidat za državni parlament. Na SDP listi prvi je Srbin, drugi Hrvat, treći Rom dok je četvrti Bošnjak. SDP BiH kao i njihov kandidat Dervo Sejdić u tv depati na N1 tvrdi "da im nije bitna pripadnost narodu". (SIC) Ako je to baš tako, zašto onda nisu stavili prvog Bošnjaka, kako je trebalo biti?!

Najzad zašto još ne istaći da partnerima pomenute koalicije smetaju islamske svetinje i vrijednosti, a ovih izbora njihov obračun je počeo sa selamom-, smeta im poziv na Božiji mir. Tako se odnose i na svojim predizbornim skupovima. Dok je jedan od njihovih kandidata otišao korak dalje i javno istakao na socijalnim mrežama da “nije kulturno nazivati selam”. Nakon objave, kako saznajemo, autor pljuvaonice Tarik Šečić, brisanjem sa profila pokušao je polizati šta je popljuvao.

Pozivamo bošnjački narod, posebno naše čitatelje, da olovkom na izborima riješe ove probleme.

VRHOstali prilozi:
» ŠTA NAM DONOSE PREDSTOJEĆI IZBORI
Božidar Proročić | 03. October 2022 14:45
» BOSNA I HERCEGOVINA JE SVETINJA KOJU BRANIMO U „SVETU“ NEDJELJU!
Mr. Milan Jovičić | 30. September 2022 21:13
» VRIJEME JE NA ISTEKU ZA NAŠU SUDBINU, BIRAJMO
Mr. Milan Jovičić | 27. September 2022 12:48
» ŠTA NAM ZNAČI „AUTOGOL“ DENISA BEĆIREVIĆA?
Mr. Milan Jovičić | 23. September 2022 15:18
» PORAZ DENISA BEĆIROVIĆA I 11 HDZ STRANAKA
Bošnjaci.Net | 11. September 2022 13:25
» PLAVSKI STEĆCI
Boban Redžepagić | 30. August 2022 21:07
» HRABRO I POŠTENO ZA GRAĐANSKU DRŽAVU BOSNU I HERCEGOVINU
Željko Komšić | 26. August 2022 14:19
» BIHORSKA HEDIJA - MIRSADA RASTODERA
Božidar Proročić | 23. August 2022 13:18
» PISMA IZ RODNOGA SARAJEVA
Mr. Milan Jovičić | 15. August 2022 08:27
Ostali prilozi istog autora:
» CAR JE IPAK OBUČEN - NIJE GO
03. October 2022 18:10
» NOVI PAZAR: OBILJEŽEN DAN BOŠNJAKA
30. September 2022 15:03
fastvee.gif
BajramRedzepagic768.jpg
AtentatnaBosnuavdohuseinovic1mart2022ad.jpg
Taslidza Banner.jpg
Beharban.jpg
Kurtcehajicbanner45.jpg
RancSalihSabovic.jpg
DokfilmBosnjaci454.jpg
hrustanbanner20april2020.jpg
Bos-Eng-pasanbegovic.gif
BANA34234.jpg
ArmijaBiH.gif
bos-jezik.gif
NjegosMilo.jpg
almirhot.jpg
bosanskahistorijabanner.png
zlatni ljiljani.jpg
njegosvirpazar.gif
Istraga-poturica.gif
KDBH_Preporod.gif
Udruzenje Kultur Media banner.jpg
sehidska_dzamija_plav140x80.gif
hotel_hollywood_ilidza_sarajevo.gif