Bosnjaci.Net - Najcitaniji Web Magazin Bosnjaka u Bosni i Hercegovini i Dijaspori
Naslovna  |  Arhiva  |  Pretraga  |  Redakcija  |  O Bosnjaci.Net  |  Kontakt  |  Bosniaks.Net English

 
Izbori


KOMŠIĆ: PREDLAŽEMO OKUPLJANJE OKO GRAĐANSKE IDEJE, A NE MEĐUSOBNE SUKOBE, ZNA SE KO JE GLAVNI NEPRIJATELJ
Procitaj komentar

Autor: Bošnjaci.Net
Objavljeno: 06. September 2022. 01:09:28
Član Predsjedništva Bosne i Hercegovine i kandidat Demokratske fronte Željko Komšić predizborne aktivnosti nastavio je danas na u Brezi.

„Sinoć smo u Sarajevu predstavili građansku i nadstranačku inicijativu, Milion ljudi za građansku državu. Želim i ovdje kazati da motivi za ovu inicijativu nisu čisto stranački, nego državni. Danas upoznajemo građane Vareša i Breze s tim, a upoznati ćemo i sve građane Bosne i Hercegovine“, rekao je Komšić.„I nakon izbora koji će se desiti 2. oktobra ove godine, nastaviti će se pristici na našu državu, na sve one koji budu nosili političku odgovornost. Ma ko od nas pobijedio na izborima, biće suočen s tim. Biće suočen sa strašnim pritiskom da se odbace svi demokratski standardi i prihvate rješenja koja vode u podjelu države Bosne i Hercegovine“, rekao je Komšić.

„Zato smo predložili da se okupimo oko jedne stvari gdje se slažemo svi mi koji volimo Bosnu i Hercegovinu, kako bi ojačali našu poziciju, da nam sutra niko i nigdje ne može kazati da ne znamo šta hoćemo, da nas nema i da smo slabi. Ima nas milion. Najmanje milion nas ima za građansku državu Bosnu i Hercegovinu, i to će morati da zna svaki međunarodni birokrata kome je po službenoj dužnosti pripalo da se bavi Bosnom i Hercegovinom. Mi znamo kakvu državu hoćemo, ali i svi drugi isto tako moraju da znaju da mi od toga nećemo odustati“, rekao je Komšić.„Predlažemo da se konačno, ponovo u dogovoru, sa svim ostalim probosanskim strankama, počnu izdvajati sredstva za lobiranje, iz naših budžeta koji nisu toliko ni mali da to ne bi mogli uraditi. Oni koji žele da unište ovu državu ulažu silne novce u to, a mi se branimo principima. Principi i vrijednosti jesu najvažniji, ali živimo u takvom svijetu da moramo izdvajati sredstva kako principi jedinstvene i nedjeljive Bosne i Hercegovine bili konkurentni“, rekao je.

Komšić je dodao i to da samo okupljeni oko zajedničke ideje možemo ostvariti napredak.

„Ako se budemo između sebe tukli, na što neki neodgovorni pojedinci upućuju, neće biti dobro. Zna se ko je ovdje neprijatelj i ko ovu državu hoće da razvali. Energiju trebamo usmjeriti protiv takvih i njihovih pomagača, a ne da se između sebe tučemo, a da nam se oni smiju i čekaju zgodnu priliku da dovrše ono što ni ratnim nasiljem nisu mogli“, zaključio je Komšić.

VRHOstali prilozi:
» POZNAT RASPORED MANDATA ZA SKUPŠTINE KANTONA U FEDERACIJI BIH
Anadolu Agency (AA) | 23. October 2022 12:56
Ostali prilozi istog autora:
» EU JE PONIZILA CHRISTIANA SCHMIDTA
05. December 2023 14:30
Optuzujembann.jpg
Feljtonalijaizetbegovic.jpg
fastvee.gif
EsmirBasic2312.jpg
EnesTopalovic54.jpg
AtentatnaBosnuavdohuseinovic1mart2022ad.jpg
Beharban.jpg
RancSalihSabovic.jpg
DokfilmBosnjaci454.jpg
hrustanbanner20april2020.jpg
Bos-Eng-pasanbegovic.gif
BANA34234.jpg
ArmijaBiH.gif
NjegosMilo.jpg
bosanskahistorijabanner.png
zlatni ljiljani.jpg
njegosvirpazar.gif
Istraga-poturica.gif
KDBH_Preporod.gif
Udruzenje Kultur Media banner.jpg
sehidska_dzamija_plav140x80.gif
hotel_hollywood_ilidza_sarajevo.gif