Bosnjaci.Net - Najcitaniji Web Magazin Bosnjaka u Bosni i Hercegovini i Dijaspori
Naslovna  |  Arhiva  |  Pretraga  |  Redakcija  |  O Bosnjaci.Net  |  Kontakt  |  Bosniaks.Net English

 
Izbori


UPUTE BIRAČIMA DA NA IZBORIMA 2022 GLASAJU ZA BOSS – BOSANSKA STRANKA - MIRNES AJANOVIĆ
Procitaj komentar

Autor: Bošnjaci.Net
Objavljeno: 29. August 2022. 15:08:58
Upute biračima da na Izborima 2022 glasaju za BOSS – BOSANSKA STRANKA - MIRNES AJANOVIĆ i time za kandidate BOSS-a na svim nivoima zakonodavne vlasti:

Predsjednik BOSS-a Mirnes Ajanović u video prezentaciji “ Upute kako glasati - Na Izborima u cijeloj BiH glasajte za BOSS – BOSANSKA STRANKA - MIRNES AJANOVIĆ” obrazložio je razloge zbog kojih građani trebaju izaći na izbore i glasati protiv vlasti i tzv. opozicije koja je u proteklih 30 godina, a posebno protekle dvije godine, brutalno kršila ljudska prava naročito neustavnim tzv. zdravstvenim mjerama.

Birači trebaju znati da je BiH podijeljena na više izbornih jedinica i da građani ne mogu iz cijele BiH ili Federacije glasati za kandidata za Parlamentarnu skupštinu BiH, pa ni građani iz Federacije za kandidata za Parlament Federacije, jer se imena kandidata protuustavno nalaze samo na ograničenom području njihovog mjesta stanovanja.

Bez obzira što na glasačkom mjestu nema imena kandidata BOSS-a za kojeg birači žele glasati, na izbornim listovima za sve nivoe vlasti treba glasati za “BOSS - Bosanska stranka - Mirnes Ajanović”, te se time glasanjem sa bilo kojeg glasačkog mjesta u Federaciji BiH glasa i za Mirnesa Ajanovića kandidata za Parlamentarnu skupštinu BiH i Fatmira Alispahića kandidata za Parlament Federacije BiH, kao i za ostale kandidate BOSS-a za državni i federalni zakonodavni nivo.

Takođe, potrebno je glasati i za kandidate BOSS-a na kantonalnim listama jer je i na tim nivoima vlast bila radikalna u donošenju odluka kojima se krše ljudska prava, a što je potvrđeno i usvojenim apelacijama advokata Mirnesa Ajanovića presudom Ustavnog suda BiH (AP-3932/21 od 23. 2. 2022.) kojom je utvrđeno da su vlade i krizni štabovi i na federalnom i na kantonalnim nivoima djelovali protivno vladavini prava i demokratskog poretka uz ozbiljno kršenje ljudskih prava.


Glasanjem za “BOSS - Bosanska stranka - Mirnes Ajanović” na svim izbornim nivoima građani će obezbjediti adekvatnu zaštitu svojih prava ne samo u kantonima i Federaciji BiH nego i u cijeloj BiH, jer bi izbor Mirnesa Ajanovića u Parlamentarnu skupštinu BiH obezbijedio konkretnu zaštitu ljudskih prava svih građana u BiH, ali i građana u Evropi s obzirom da bi Mirnes Ajanović kao državni poslanik bio u delegaciji BiH u Parlamentarnoj skupštini Vijeća Evrope, te bi mogao direktno djelovati u cilju zaštite ljudskih prava građana BiH u dijaspori i svih ostalih.

U video prezentaciji Mirnes Ajanović je upozorio i da je namjera vlasti otjerati sa izbora nezadovoljne građane kako bi interesno vezanim biračima zadržali vlast, te je neizlazak na izbore indirektno glasanje za vlast, a takođe je upozorio da bi sve dobijene bitke koje je BOSS izborio protiv kovid terora mogle biti izgubljene ukoliko stranke koje su kršile ljudska prava zadrže vlast i nastave sa realizacijom najava novih tzv. zdravstvenih mjera uz oduzimanje ljudskih prava i ugrožavanje zdravlja i života građana, uključujući i nastavak terora previsokim cijenama životnih namirnica i svega ostalog.

VRHOstali prilozi:
» POZNAT RASPORED MANDATA ZA SKUPŠTINE KANTONA U FEDERACIJI BIH
Anadolu Agency (AA) | 23. October 2022 12:56
Ostali prilozi istog autora:
» EU JE PONIZILA CHRISTIANA SCHMIDTA
05. December 2023 14:30
Optuzujembann.jpg
Feljtonalijaizetbegovic.jpg
fastvee.gif
EsmirBasic2312.jpg
EnesTopalovic54.jpg
AtentatnaBosnuavdohuseinovic1mart2022ad.jpg
Beharban.jpg
RancSalihSabovic.jpg
DokfilmBosnjaci454.jpg
hrustanbanner20april2020.jpg
Bos-Eng-pasanbegovic.gif
BANA34234.jpg
ArmijaBiH.gif
NjegosMilo.jpg
bosanskahistorijabanner.png
zlatni ljiljani.jpg
njegosvirpazar.gif
Istraga-poturica.gif
KDBH_Preporod.gif
Udruzenje Kultur Media banner.jpg
sehidska_dzamija_plav140x80.gif
hotel_hollywood_ilidza_sarajevo.gif