Bosnjaci.Net - Najcitaniji Web Magazin Bosnjaka u Bosni i Hercegovini i Dijaspori
Naslovna  |  Arhiva  |  Pretraga  |  Redakcija  |  O Bosnjaci.Net  |  Kontakt  |  Bosniaks.Net English

 
Komentari


MOSTARSKI DOKTORI, DA LI STE ZA DOM SPREMNI?
Procitaj komentar

Autor: Mr. Milan Jovičić
Objavljeno: 07. August 2022. 08:08:12
Da, naši dragi Mostarci, evo vaših doktora od Marija Kordića, Zlatka Guzina i Velibora Milojevića, koji su ne samo pogazili Hipokratovu zakletvu, već i sospstveno ljudsko i strukovno etičko dostojanstvo.
Prije svega postali su istinski „kurvari“ baveći se sa najvećom mogućom kurvom u svojim djelatnostima, prihvatili su se posla kojem i nisu dorasli, a nedaj Bože da još budete njihovi pacijenti, osuđeni ste na lično samoubistvo.
Građani Mostara, ovo su primjeri i činjenice, da ne misle svojom glavom, niti svojim intektualnim mogućnostima, odgojem i obrazovanjem još iz roditeljskoga doma, prihvaćajući se neposredno ovakvog „kurvaluka“ svojstveno upravo našim političarima.
Ovom prilikom, njihovim učešćemuu komisiji za izmjenu ustaških ulica u našem gradu Mostaru, dokazali su i sav svoj diletantizam i nespremnost u pogledu poštenog i sadržajnog izvršavanja postavljenog zadatka od strane Gradskoga vijeća.
Možda ste i bili loši učenici iz predmeta istorije, koju ste godinama učili i slušali, ali ste bar za ovu priliku izvršenja zadatka, mogli dodatno pročitati neke istorijske činjenice i saznja iz nedavne ustaške istorije i djelovanja istih u NDH.
Mogli ste i priupitati domaće vrsne profesore istoričare, šta to znače pozdravi ZA DOM SPREMNI, kojoj to ratnoj, nacionalističkoj i ubitačnoj ideologiji pripadaju, kao i ozbiljno se pozabaviti nazivima trenutnih ulica mostarskih iz vakta NDH čimbenika, ne samo Mile Budaka i inih njegovih sljedbenika, već i namjerno zaboravljenog Vjekoslava Vrančića ustaškoga ministra, sa mostarske Panjevine.
Kako li me zločesto asocira to ime Vjekoslava, jer se kao klinac četrdesetih godina i drugog svjetskog rata, kao rođeni Sarajlija dobro sjećam obješenih patriota na Marijin Dvoru od strane velikog ustaškog zločinca Vjekoslava Maksa Luburića?


Sječam se i njegove žute vile u dijelu Skenderije, koja je bila klaonica i mučilište nehrvata, patriota, komunista i naprednih kadrova one nam domovine Juge.
Ugledni mostarski radio i TV djelatnik i novinar gospodin Sanel Kajan piše u medijima:
„Koliko je Komisija Gradskog vijeća Mostara traljavo obavila svoj posao, a potom i cijelo Gradsko vijeće, govori činjenica da je Mostar još daleko od „grada koji treba biti primjer“ i koji se, eto, oslobodio naziva ulica datim po nacistima, fašistima i ustašama. Šta je gospodo i gospođe gradski vijećnici s ulicom Vjekoslava Vrančića, na Panjevini u Mostaru?! Pošto većina vas nema pojma ko su ljudi čija imena nose mostarske ulice, treba vas upoznati:
Vjekoslav Vrančić je bio visoki ustaški dužnosnik u Nezavisnoj Državi Hrvatskoj (NDH). Nakon proglašenja NDH 1941. obavljao je dužnost zamjenika ministra vanjskih poslova, a 1942. Ante Pavelić ga imenuje izaslanikom pri Drugoj talijanskoj armiji. Vrančića je odlikovao Hitler za zasluge u planiranju koncepta masovne deportacije”. /završen citat /.
Dakle, ova naša “slavna doktorska komisija“ predložila je i nosioca jedne od ulica i fra Ljudevita Lastu, koji je veoma znan po svome ustaškom pozdravu ;
"BOG I HRVATI" I "ZA DOM SPREMNI" - JUNI 1999. ORLOVAC MOSTAR “ Kako to piše portal POSKOK.info; “Dobio ulicu samo zato što je bio fratar”.Dakle denagoške floskule i farsa, u vezi ovih dešavanja oko ulica, sa pohvalama i nekih neupućenih faktora međunarodne zajednice, ka oi neke domaće turističke javnosti, samo su ružne i lažne slike nestvarne realnosti, kada je u pitanju “grad slučaja“ naš Mostar.
Očevidci smo čestih zločestih događanja, kao totalna devastacija Partizanskog spomenika u gradu ili devastacija pravoslavnog groblja u Vihovićima ili česti uliganski nasrtaji prilikom raznih sportskih ili drugih manifestacija u ovome gradu.
Živimo u oblacima laži, obmana i nadanja za boljitak sutra, ali je realnost sasvim nestvarna, jer je grad Mostar podjeljen grad, a dokle će takav ostati danas nam niko ne može dati odgovore. ZAŠTO?
Nacionalizam najgoreg oblika je na djelu i sve dok se ne bude poštovao čovjek kao induvidua sa svim njegovim pravima u ovoj zajednici, Bosanci bi to govorili nema selameta ?
Lažne su i nevjerodostojne tirade i priče naših susjeda Hrvata sa njihovom najvećom nacionalističkom strankom HDZ-om i njenim kadrovima, kako su oni ugroženi, nad njima se provodi zulum i slične radnje, istina je sasvim druga, ali je i bolna, kako za koga.Poput trenutne epidemije korone virusa, tako se i epidemija velikog srpstva iz genocidne tvorevine RS-a prenosi od “ brata blizanca “ guslara iz Laktaša, na orguljaša iz mostarskih Bara i cjelovitu veliko hrvatsku nacionalističku ideološku realnost, sa željom u vaskrsnuće i njihove genocidne Herceg Bosne, svakako u mjesecu “ limburgu “ neke prestupne godine!

VRHOstali prilozi:
» ŠTA NAM DONOSE PREDSTOJEĆI IZBORI
Božidar Proročić | 03. October 2022 14:45
» BOSNA I HERCEGOVINA JE SVETINJA KOJU BRANIMO U „SVETU“ NEDJELJU!
Mr. Milan Jovičić | 30. September 2022 21:13
» VRIJEME JE NA ISTEKU ZA NAŠU SUDBINU, BIRAJMO
Mr. Milan Jovičić | 27. September 2022 12:48
» ŠTA NAM ZNAČI „AUTOGOL“ DENISA BEĆIREVIĆA?
Mr. Milan Jovičić | 23. September 2022 15:18
» PORAZ DENISA BEĆIROVIĆA I 11 HDZ STRANAKA
Bošnjaci.Net | 11. September 2022 13:25
» PLAVSKI STEĆCI
Boban Redžepagić | 30. August 2022 21:07
» HRABRO I POŠTENO ZA GRAĐANSKU DRŽAVU BOSNU I HERCEGOVINU
Željko Komšić | 26. August 2022 14:19
» BIHORSKA HEDIJA - MIRSADA RASTODERA
Božidar Proročić | 23. August 2022 13:18
» PISMA IZ RODNOGA SARAJEVA
Mr. Milan Jovičić | 15. August 2022 08:27
Ostali prilozi istog autora:
» PARLAMENTARNO POLITIČKO SMEĆE!
31. August 2022 21:35
» PO ČEMU SE TO RAZLIKUJEMO?
22. August 2022 13:45
» PISMA IZ RODNOGA SARAJEVA
15. August 2022 08:27
» BOSNO NAŠA PONOSNA I PRKOSNA!
16. July 2022 15:23
fastvee.gif
BajramRedzepagic768.jpg
AtentatnaBosnuavdohuseinovic1mart2022ad.jpg
Taslidza Banner.jpg
Beharban.jpg
Kurtcehajicbanner45.jpg
RancSalihSabovic.jpg
DokfilmBosnjaci454.jpg
hrustanbanner20april2020.jpg
Bos-Eng-pasanbegovic.gif
BANA34234.jpg
ArmijaBiH.gif
bos-jezik.gif
NjegosMilo.jpg
almirhot.jpg
bosanskahistorijabanner.png
zlatni ljiljani.jpg
njegosvirpazar.gif
Istraga-poturica.gif
KDBH_Preporod.gif
Udruzenje Kultur Media banner.jpg
sehidska_dzamija_plav140x80.gif
hotel_hollywood_ilidza_sarajevo.gif