Bosnjaci.Net - Najcitaniji Web Magazin Bosnjaka u Bosni i Hercegovini i Dijaspori
Naslovna  |  Arhiva  |  Pretraga  |  Redakcija  |  O Bosnjaci.Net  |  Kontakt  |  Bosniaks.Net English

 
Islamske teme


RADIO BIR - JEDINSTVENI CJELODNEVNI RAMAZANSKI PROGRAM
Procitaj komentar
Autor: MINA
Objavljeno: 30. March 2022. 14:03:37
Ekipa Radija BIR je i ove godine, na što su vjerni slušaoci ovog radija i navikli, pripremila kvalitetan i ekskluzivan ramazanski program.

„Birali smo za naše slušaoce različite starosne dobi i preferencija zanimljive i edukativne sadržaje koji će doprinijeti da i ove godine Radio BIR bude njihov izbor i da ramazanske dane provedu upravo uz našu radio stanicu“, izjavila je za Agenciju MINA glavna urednica Radija BIR Emira Musa.

„Ramazansko jutro“ je jutarnji program Radija BIR u kojem će voditelji kreirati jedinstvenu ramazansku atmosferu, donoseći informacije o ramazanskim aktivnostima u našoj zemlji, dijaspori i svijetu. U okviru ovog programa bit će emitovana rubrika "Naši ramazanski dani", u kojoj će biti predstavljene ramazanske aktivnosti i organizacija ramazanskog života u džematima, te obavljeni razgovori s glavnim imamima u medžlisima u zemlji i dijaspori.

U redovnom terminu od 10.00 sati ponedjeljkom Radio BIR će emitovati emisiju „Ibadeti-veza sa Stvoriteljem“, utorkom „Svjetove Kur'ana“, srijedom emisiju „Radio terapija“, dok će četvrtkom novinarka Alma Hadžić pripremati zanimljive reportažne ramazanske priče. Petkom u uobičajenom terminu bit će emitovana emisija „Čudoređe“, subotom „TV mekteb“, a nedjeljom „Porodica i zajednica“.

„Ramazanska mukabela“, jedan od najslušanijih sadržaja programa Radija BIR, ovog ramazana bit će emitovana u tri termina: poslije sehura, prije podne i poslije jacija-namaza.

Radio BIR će u popodnevnom programu emitovati serijal „Poruka vjere, poruka dobra“ u kojem eminentni gosti da govore o islamskim temama, dok će od 16.00 sati ovoga ramazana svaki drugi dan biti emitovano „Druženje s hafizom Sulejmanom Bugarijem“. Ovaj ekskluzivni serijal pripremila je novinarka Radija BIR Nadira Hurem.

Ostalim danima u ovom terminu bit će emitovan serijal „Put hafiza“, koji je za ovaj ramazanski program pripremio novinar BIR TV Maid Dizdarević. Centralna informativna emisija biti emitovana u standardnom terminu od 17.00 sati.

U saradnji s Upravom za vjerske poslove Rijaseta IZ za najmlađe slušatelje pripremljen je i „Mektepski kviz“, koji će se emitovati svakog radnog dana u 17.30 sati. U okviru ovog kviza takmičit će se 64 polaznika mektebske nastave koji su učešće u kvizu obezbijedili na takmičenjima organizovanim na nivou muftijstava, a za pobjednike su osigurane i vrijedne nagrade.

Ovogodišnji „Iftarski program“ bit će realiziran uživo iz 15 bosanskohercegovačkih gradova, u okviru serijala „Ramazan u Bosni“.

„Posjetit ćemo 15 gradova iz kojih ćemo uživo prenijeti ramazansku atmosferu, predstaviti vjerski život u mjesecu ramazanu u određenom gradu, ugostiti najznačajnije osobe iz vjerskog i kulturnog života, te pokazati raznolikost, ljepotu i duhovnost u BiH. Ramazanski programi u drugim medijima se uglavnom snimaju ranije, ali mi smo htjeli emitovanjem sadržaja uživo doprinijeti da taj osjećaj mubarek ramazana u punini prenesemo do naših slušatelja“, kazala je Musa.

Iftarski program vodit će novinari Radija BIR Nedžad Abdić, Merima Uzunalić, Tarik Dautović, Nadira Hurem i Alma Hadžić.

Radio BIR će ovog ramazana prenijeti i snažne duhovne poruke muftija Islamske zajednice, u okviru rubrike „Poruke dana“.

„Želim posebno izdvojiti 'Sehurski program' koji se realizuje uživo već osmu sezonu i koji je jedan od naših najprepoznatljivijih programskih sadržaja. Sehurski program vodi i uređuje prof. dr. Zehra Alispahić sa Fakulteta islamskih nauka (FIN) i ove godine fokus će biti na vrijednostima i vrlinama naše domovine Bosne i Hercegovine“, kazala je Musa.

Slušateljima i postačima je uputila ramazansku čestitku, s željom da im ramazanski dani budu blagoslovljeni i berićetni.

„Nadamo se da ćemo sadržajima ramazanskog programa opravdati povjerenje i da će talasi Radija BIR u ramazanu biti vaš izbor“, poručila je glavna urednica Radija BIR Emira Musa.

VRHOstali prilozi:
» UČENJE KROZ RAD
Muhamed Hodžić | 10. June 2022 16:04
» U KUALA LUMPURU ODRŽAN SAMIT MUSLIMANSKIH UČENJAKA
Bošnjaci.Net | 31. May 2022 00:16
» SABOR ISLAMSKE ZAJEDNICE NEKAD I SAD
Muhamed Hodžić | 23. May 2022 13:47
Ostali prilozi istog autora:
fastvee.gif
Taslidza Banner.jpg
SrdjandDramanovic Studija.jpg
Beharban.jpg
Kurtcehajicbanner45.jpg
RancSalihSabovic.jpg
DokfilmBosnjaci454.jpg
hrustanbanner20april2020.jpg
Bos-Eng-pasanbegovic.gif
BANA34234.jpg
ArmijaBiH.gif
bos-jezik.gif
NjegosMilo.jpg
almirhot.jpg
bosanskahistorijabanner.png
zlatni ljiljani.jpg
njegosvirpazar.gif
Istraga-poturica.gif
KDBH_Preporod.gif
Udruzenje Kultur Media banner.jpg
sehidska_dzamija_plav140x80.gif
hotel_hollywood_ilidza_sarajevo.gif