Bosnjaci.Net - Najcitaniji Web Magazin Bosnjaka u Bosni i Hercegovini i Dijaspori
Naslovna  |  Arhiva  |  Pretraga  |  Redakcija  |  O Bosnjaci.Net  |  Kontakt  |  Bosniaks.Net English

Vijesti

U Banjoj Luci održana izložba “Stara Bosna” u povodu Dana državnosti Bosne i Hercegovine
NAŠA LJUBAV PREMA BOSNI I HERCEGOVINI TREBA DA POBIJEDI NJIHOVU MRŽNJU
Autor: Bošnjaci.Net
Objavljeno: 27. November 2021. 18:11:29


Večeras je u Banjoj Luci održana izložba “Stara Bosna” u povodu obilježavanja 25. novembra, Dana državnosti Bosne i Hercegovine.

Organizatori večerašnje izložbe su potpredsjednik bh. entitet RS, Ramiz Salkić i Galerija “Preporod” Zenica. Slike koje su izložene i prezentovane na ovoj izložbi su rađene različitim tehnikama sa motivima stare Bosne kojom su umjetnici prikazali hiljadugodišnju historiju Bosne i Hercegovine.
Izložbu “Stara Bosna” je otvorio potpredsjednik bh. entiteta RS, Ramiz Salkić, koji se i obratio prisutnima:

- Ovom večerašnjom izložbom sa motivima naše domovine Bosne i Hercegovine, u povodu obilježavanja Dana državnosti Bosne i Hercegovine, ovdje u Banjoj Luci mi svjedočimo snagu naše domovine.
Ova izložba predstavlja nastavak kontinuiteta obilježavanja Dana državnosti Bosne i Heregovine u ovom dijelu naše domovine.Mi trebamo da njegujemo nacionalne praznike naše domovine bez obzira na pokušaje separatista da nam ospore ovaj praznik i da nas onemoguće u njegovom obilježavanju.

Naša ljubav prema Bosni i Hercegovini treba da pobijedi njihovu mržnju. Bosna i Hercegovina je domovina svih njenih građana čak i onih koji je ne vole i koji bi je rado podijelili, da ne postoji i da joj se ime ne spominje.Historijski korijeni Bosne i Hercegovine toliko su duboki i jaki da je nisu uspjeli podijeliti i uništiti ni mnogo jači neprijatelji od ovih današnjih. Zbog toga je Bosna i Hercegovina opstajala kroz historiju i zbog toga će opstajati u budućnosti.

Mi trebamo svakim danom jačati našu ljubav, naše patriotsko osjećanje spram pripadnosti našoj domovini, jer mi nemamo rezervne domovine. Jaka i stabilna Bosna i Hercegovina garant je opstanka našeg naroda, ne samo na ovim prostorima, već u cijelom svijetu.

Budite ponosni što ste državljani Bosne i Hercegovine i što obilježavamo svi zajedno Dan državnosti Bosne i Hercegovine ovdje u Banjoj Luci.
Ostali prilozi:
» POTPISAN SPORAZUM IZMEĐU DANU I BANU
BANU | 23. January 2022 18:38
» MEHMEDOVIĆ: BIH PO HITNOM POSTUPKU TREBA POSTATI ČLANICA NATO-A
Anadolu Agency (AA) | 23. January 2022 13:06
» NOVA VLADA ILI NOVI IZBORI RJEŠENJE POLITIČKE KRIZE U CRNOJ GORI
Anadolu Agency (AA) | 23. January 2022 12:46
» IZETBEGOVIĆ U POSJETI ZVORNIKU
Bošnjaci.Net | 21. January 2022 16:45
Ostali prilozi istog autora:
» IZETBEGOVIĆ U POSJETI ZVORNIKU
21. January 2022 16:45