Bosnjaci.Net - Najcitaniji Web Magazin Bosnjaka u Bosni i Hercegovini i Dijaspori
Naslovna  |  Arhiva  |  Pretraga  |  Redakcija  |  O Bosnjaci.Net  |  Kontakt  |  Bosniaks.Net English

Vijesti

Tužan haber potvrđen iz KCUS-a
MINISTAR SALKO BUKVAREVIĆ PRESELIO NA AHIRET
Autor: B.net
Objavljeno: 29. July 2020. 13:07:44


Federalni ministar za boračka pitanja Salko Bukvarević preminuo je u Izolatoriju Podhrastovi, gdje je bio hospitaliziran.

Bukvarević je bio zaražen koronavirusom, a u posljednjih nekoliko dana njegovo zdravstveno stanje dosta se pogoršalo.

Informacija onjegovoj smrti je potvrđena iz KCUS-a.

Ministar Bukvarević je 22. jula primljen u Izolatorij kao težak bolesnik. Nakon nekoliko dana, prikopčan je na respirator u izuzetno teškom stanju. Posljednja 24 sata bio je u stabilnom stanju, da bi ponovo nastupilo izuzetno pogoršanje, objavio je portal Hayat.

Salko Bukvarević - doktor nauka iz oblasti rudarstva.

Rođen je 20. aprila 1967. u Gornjem Hrasnu. Osnovno i srednjoškolsko obrazovanje stekao je u Tuzli. Magistrirao i doktorirao na Rudarsko-geološko-građevinskom fakultetu Univerziteta u Tuzli.

Pripadnik je Armije RBiH od 1992.-1995. godine i jedan je od osnivača Patriotske lige i dobitnik zlatnog znaka PL-a BiH.

Jedan je od osnivača SDA u Tuzli, 1990. godine predsjednik Mjesnog odbora SDA Slavinovići, 1991. god. predsjednik Muslimanskog omladinskog saveza Tuzla, predsjednik Omladinskog saveza SDA BiH i član Predsjedništva SDA od 1996. - 1999. godine, predsjednik Općinskog odbora SDA Tuzla (2003. - 2015. godine).

Od 1997. – 2006. obavljao je dužnost direktora BKC-a Tuzla i u tom periodu BKC je dobio Zlatnu plaketu grada Tuzle i nagradu Radija Slobodna Evropa. Ministar je za pitanja boraca i invalida odbrambeno-oslobodilačkog rata u Vladi FBiH. Oženjen je i otac je dvoje djece.

"CRNI LABUDOVI": Pamtitit ćemo "Crnog labuda" Salka Bukvarevića kao velikog insana, istinskog patriotu i vrijednog borca za svoju domovinu Bosnu i Hercegovinu
Jutros je na Klinici za plućne bolesti Podhrastovi od posljedica infekcije koronavirusa na ahiret preselio naš ahbab i saborac Salko Bukvarević, ministar za pitanja boraca i invalida odbrambeno-oslobodilačkog rata u Vladi FBiH.
Nažalost i danas smo svjedočili činjenici da u Bosni i Hercegovini velike ljude ljude počnu cjeniti tek kada umru jer tada shvate kakvi su insani živjeli u njihovoj blizini.
Crni labudovi će "svog ministra" pamtiti kao velikog insana, istinskog patriotu i vrijednog borca za svoju domovinu Bosnu i Hercegovinu. Bio je naša velika i iskrena podrška svih ovih godina. Molimo Gospodara svjetova da mu se smiluje i uvede ga u Džennet firdevs, a porodici podari sabur.
Vrijeme i mjesto dženaze bit će naknadno utvrđeni.
Inna lillahi ve inna ilejhi radžiun, piše u saopćenju UB Crni labudovi.Ostali prilozi:
» GODIŠNJICA MASAKRA U RAČKU: PEČAT RATA NA KOSOVU
Anadolu Agency (AA) | 15. January 2021 15:33
» PROFESOR MAHMUT EF. KARALIĆ PRESELIO NA AHIRET
Preporod | 12. January 2021 22:59
» DOBOJ 1992-1995: OD BRATSTVA I JEDINSTVA DO LOGORA
Bošnjaci.Net | 12. January 2021 15:13
Ostali prilozi istog autora: