Bosnjaci.Net - Najcitaniji Web Magazin Bosnjaka u Bosni i Hercegovini i Dijaspori
Naslovna  |  Arhiva  |  Pretraga  |  Redakcija  |  O Bosnjaci.Net  |  Kontakt  |  Bosniaks.Net English

Vijesti

Asocijacije mladih SDA
AM SDA: I ZA USVAJANJE I ZA NEUSVAJANJE BUDŽETA ZA OPOZICIJU JEST I BILA BI KRIVA SDA
Autor: B.net
Objavljeno: 27. July 2020. 21:07:32


U Parlamentarnoj skupštini BiH danas je usvojen budžet BiH za 2020. godinu. Javnost treba da zna da je usvajanjem ovog budžeta omogućeno održavanje lokalnih izbora u Bosni i Hercegovini koncem godine.

Asocijacija mladih SDA želi skrenuti pažnju javnosti na današnju odluku i ponašanje opozicije u Parlamentu BiH.

Naime, da budžet nije usvojen i da su izbori odgođeni ili otkazani, manje bitno je da ne bismo imali mira od opozicije koja bi svu političku energiju usmjerila ka prozivanju SDA. Bitnije je da bi državu uvukli u nove nestabilnosti i dopustili pojedincima, podržanim neodgovornom opozicijom, da građanima uskrate elementarna demokratska prava. I sada kad je budžet usvojen, dešava se isto jer ovakvoj opoziciji ne trebaju izbori i na ovakav način mogu postati samo još veća opozicija i dalje od vlasti.

Dese se onda fingirani amandmani, opozicija "brine za sudbinu građana", i onda očekuju podršku za tu predstavu za javnost, unaprijed oborivši sve što SDA predloži. Zanimljivo je također da su protiv usvajanja budžeta glasali predstavnici stranaka koji su prijetili protestima ukoliko se ne usvoji budžet, odnosno ukoliko se budžetom ne osigura novac namijenjen za organizaciju lokalnih izbora.

Najbitnije od svega jeste da je ova opozicija, ne tako davno, imala priliku da bude dio vlasti, čak i da bude na čelu te koalicije, ali nisu smjeli. Građani to nisu zaboravili, niti se to davno dešavalo jer kad ste vlast, postoji i odgovornost, treba šta znati i uraditi. Lakše je upirati prstom i kazivati kako bi to oni, da su samo smjeli.

Postalo je odveć jasno i da SDA donese najbolje moguće rješenje, isto opozicija ne bi podržala, jer dolazi od SDA, i to je jedini razlog.

Stranka demokratske akcije će uvijek biti na strani građana Bosne i Hercegovine koji našoj domovini žele dobro. Današnjim usvajanjem budžeta građani će biti u prilici da konzumiraju svoje aktivno i pasivno biračko pravo. SDA je danas iznova dokazala svoju državotvornu politiku i opredjeljenje, poslavši poruku da odgovornost prema građanima i državi Bosni i Hercegovini ne može i ne smije biti žrtva političkog populizma i komformizma."Ostali prilozi:
» ZAPOČELO ASFALTIRANJE ATLETSKE STAZE
Eset Muračević | 18. September 2020 19:36
» SJEDNICA GLAVNOG IZBORNOG ŠTABA NARODA I PRAVDE U BIHAĆU
Bošnjaci.Net | 18. September 2020 16:30
» AMAZING BOSNIA AND HERZEGOVINA, AUTOR ADIS GOLOŠ
Bošnjaci.Net | 17. September 2020 21:30
» DELEGACIJA SAVEZA RVI FBIH KOD MINISTRICE TURKOVIĆ
Bošnjaci.Net | 17. September 2020 17:03
» BELMIN KARAMEHMEDOVIĆ IZABRAN ZA GENERALNOG DIREKTORA BHRT
Bošnjaci.Net | 17. September 2020 16:32
» DR. CERIĆ: TUŽNA VIJEST ZA FILIPOV “STAV”, SBK-A SE TRANSFORMIRA U NEŠTO MNOGO JAČE I FUNCIONALNIJE
Dr. Mustafa Cerić, reisu-l-ulema (1993 - 2012) | 17. September 2020 15:39
» ENVER ČIČKO IZABRAN ZA PREDSJEDNIKA
Eset Muračević | 16. September 2020 19:19
Ostali prilozi istog autora: