Bosnjaci.Net - Najcitaniji Web Magazin Bosnjaka u Bosni i Hercegovini i Dijaspori
Naslovna  |  Arhiva  |  Pretraga  |  Redakcija  |  O Bosnjaci.Net  |  Kontakt  |  Bosniaks.Net English

Vijesti

Protesti ispred Gradske uprave
PROTEST GRAĐANA NOVOG PAZARA: ZAŠTO SE KRIJE ISTINA? - ODGOVORNE PROCESUIRATI! (VIDEO)
Autor: B.net
Objavljeno: 05. July 2020. 15:07:35


Prema snimku Sandžak televizije, ispred Gradske uprave u Novom Pazaru održani su protesti građana,. U ime organizatora obratio se Izet Rizović, koji je između ostaloga naglasio:

- Politika u zdravstvu dovela je do kolapsa medicinskog sistema u Novom Pazaru. Tražimo odgovorne za veliki broj mrtvih u Novom Pazaru, Sjenici i Tutinu, da budu procesuirani…

Radio sto plus javlja, da se stotinak građana Novog Pazara okupilo danas ispred zgrade Gradske uprave u znak protesta zbog lošeg stanja zdravstvenog sistema u ovom gradu, sve većeg broja oboljelih i umrlih od Kovida 19.Oni su, noseći maske i poštujući fizičku distancu, nosili transparente sa natpisima 'Hvala doktorima herojima', 'Hvala ljekarima iz Kragujevca i Kraljeva', 'Hvala Turskoj', 'Hvala Bosno', 'Hvala dijasporo', 'Hvala Novače i Ademe'.

Pojedini od njih nosili su transparente 'Mi nismo građani drugog reda', 'Gdje je krizni štab', 'Gdje je gradska vlast' 'Zašto ste krili istinu' i 'Zar su izbori važniji od života', tražeći odgovornost lokalnih i državnih funkcionera.

Jedan od organizatora skupa Izet Rizović kazao je da su se građani okupili jer se 'ne mire sa trenutnom situacijom' i da skup predstavlja 'vapaj za vazduh i život koji je prethodnih dana u Novom Pazaru, Sjenici i Tutinu postao bezvredan'."Mi dižemo glas i pitamo zašto se krila istina od nas i zašto je preča vlast od ljudskih života. Ovde smo u ime onih čiji su životi mogli biti spašeni i kako bismo spasili živote onih koji su u bolnicama širom Sandžaka i Srbije", rekao je Rizović.

On je rekao da pružaju punu podršku ljekarima herojima koji svakodnevno, u teškim uslovima, rizikujući svoje, čine sve da spasu živote drugih.

"Napolje sa politikom iz bolnica, jer je ona, uz korupciju, dovela do kolapsa zdravstvenog sistema. Hvala ljekarima iz Kragujevca, Kraljeva i ostalih gradova Srbije, hvala vojnim ljekarima", kazao je on.

Rizović je zatražio da "odgovorni za smrt velikog broja ljudi u Sjenici, Tutinu i Novom Pazaru budu procesuirani", izvještava Radio sto plus.

Preporučujemo da u cjelosti pogledate snimak Sandžak TV:
Ostali prilozi:
Ostali prilozi istog autora: