Bosnjaci.Net - Najcitaniji Web Magazin Bosnjaka u Bosni i Hercegovini i Dijaspori
Naslovna  |  Arhiva  |  Pretraga  |  Redakcija  |  O Bosnjaci.Net  |  Kontakt  |  Bosniaks.Net English

Vijesti

DŽAFEROVIĆ RAZGOIVARAO SA YASSINOM: MALEZIJA ĆE NASTAVITI DA POMAŽE BOSNI I HERCEGOVINI
Autor: B.net
Objavljeno: 01. April 2020. 14:04:39


Predsjedavajući Predsjedništva Bosne i Hercegovine Šefik Džaferović razgovarao sa premijerom Malezije Muhyiddinom Yassinom:

Premijer Yassin najavio je da će Malezija, koja se i sama suočava sa problemima izazvanim pandemijom, nastaviti da pomaže Bosni i Hercegovini i u narednom periodu.

Predsjedavajući Predsjedništva Bosne i Hercegovine Šefik Džaferović razgovarao je danas telefonom sa premijerom Malezije Muhyiddinom Yassinom o situaciji vezanoj za pandemiju koronavirusa.

Predsjedavajući Džaferović i premijer Yassin razmijenili su informacije o broju zaraženih i mjerama koje se preduzimaju u Bosni i Hercegovini i Maleziji.

Prijateljski odnosi dviju država potvrđeni su i danas, čemu svjedoči pomoć koju će Malezija uputiti Bosni i Hercegovini, već u narednim danima.

Premijer Yassin najavio je da će Malezija, koja se i sama suočava sa problemima izazvanim pandemijom, nastaviti da pomaže Bosni i Hercegovini i u narednom periodu. Premijer Yassin uputio je poziv predsjedavajućem Džaferoviću da odmah po okončanju pandemije posjeti Maleziju, kako bi dvije države dodatno unaprijedile svoje bilateralne odnose i ekonomsku saradnju.

Predsjedavajući Džaferović naglasio je iskrene prijateljske odnose dviju država i zahvalio premijeru Yassinu za podršku koju Malezija konstantno pruža Bosni i Hercegovini, a naročito u ovom vremenu kada se gotovo cijeli svijet suočava sa problemima izazvanim pandemijom koronavirusa.Ostali prilozi:
Ostali prilozi istog autora: