Bosnjaci.Net - Najcitaniji Web Magazin Bosnjaka u Bosni i Hercegovini i Dijaspori
Naslovna  |  Arhiva  |  Pretraga  |  Redakcija  |  O Bosnjaci.Net  |  Kontakt  |  Bosniaks.Net English

Vijesti

Zaštitimo sebe i druge od pandemije Coronavirusa
HUMANI GESTI ŠIROM SANDŽAKA
Autor: B.net
Objavljeno: 27. March 2020. 00:03:00


HARIS BRVČAK DONIRAO 100.000 EURA I OBEZBIJEDIO BLIZU 200.000 MEDICINSKE OPREME: Humanitarac iz Bijelog Polja, Hajriz Brčvak, uplatio je 100.000 eura na račun Nacionalnog koordinacionog tijela za zarazne bolesti, kako bi što lakše uspjeli da se izborimo u borbi protiv korona virusa.
On je također naknadno obezbijedio medicinsku opremu u vrijednosti od preko 183.000 dolara za bolnice u Bijelom Polju, Baru i Podgorici, koja je prijeko potrebna u borbi sa koronavirusom.

Od ovih sredstava biće nabavljeno:
- 250.000 maski
- 1.000.000 rukavica
- 100 aparata za temperaturu
- 1.000 zaštitnih odijela
- 4 respiratora

Za Opštu bolnicu u Bijelom Polju je planirano 50.000 maski, 200.000 rukavica, 30 aparata za merenje temperature, 200 zaštitnih odijela i 1 respirator.

Isti broj je planiran za bolnicu u Baru, dok je preostali dio planiran za Klinički centar Crne Gore u Podgorici, objavile su agencije.


Ilustracija


BAJRAMKA BEHLJULJEVIĆ SAŠILA I DONIRALA MASKE MEDICINSKOM OSOBLJU U AMBULANTI U GUSINJU: Bajramka Behljuljević iz Gusinja, odlučila je da konkretnim primjerom pokaže da u trenutnoj situaciji, svako može da da svoj doprinos.

Kako je na svom FB profilu napisala dr Harisa Laličić, rukovodilac Zdravstvene stanice Gusinje, Bajramka je sašila zaštitne maske za osoblje i potrebe ambulante u Gusinju.

Svaka čast Bajramki na lijepom gestu, a svima nama poziv da uradimo dobro djelo, objavio je portal plavgusinje.me.

U PETNJICI ŠIJU MASKE: Preduzeće “S- konfekcija” iz Petnjice počelo je da proizvodi maske. Maske će, kako je rekao menadžer proizvodnje Seid Hadžić donirati za potrebe petnjičke i ostalih općina, objavio je portal radiopetnjica.me.

ROŽAJKE ŠIJU ZAŠTITNE PAMUČNE MASKE U CILJU ZAŠTITE OD KORONAVIRUSA
Ostali prilozi:
» SANDŽAK: FORMIRAN KRIZNI ŠTAB SPP-A
B.net | 03. July 2020 16:40
Ostali prilozi istog autora: