Bosnjaci.Net - Najcitaniji Web Magazin Bosnjaka u Bosni i Hercegovini i Dijaspori
Naslovna  |  Arhiva  |  Pretraga  |  Redakcija  |  O Bosnjaci.Net  |  Kontakt  |  Bosniaks.Net English

Vijesti

Halilhodžić u francuskim medijima Hrvate nazvao fašistima
HALILHODŽIĆ: U MOSTARU SMO GRANATIRANI DANJU I NOĆU, MOJ GRAD JE BIO U RUKAMA FAŠISTA
Autor: B.net
Objavljeno: 25. March 2020. 13:03:54


Situacija s koronavirusom mnoge asocira na ratne događaje u BiH. Tako je i Vahid Halilhodžić u intervju za "Le Parisien" povukao paralelu i govorio je o ratnim događajima u Mostaru.

- Kada je počeo rat, bio sam u Mostaru, sportski direktor mog Veleža, kluba u kojem sam počeo karijeru. Bombardirani smo svaki dan i u svakom trenutku ste mogli poginuti. Bilo je užasno. Postoje zajedničke točke s trenutnom situacijom, ali ih ne možemo usporediti. Sada možete izaći s dopuštenjem. U to vrijeme sve su aktivnosti prestale. Nisam više mogao raditi. Sarajevo i Mostar bili su okruženi i blokirani. Bombardovani su od Srba i Hrvata. Granatirani smo i danju i noću. Moj grad je bio u rukama fašista. Pokušavao sam pomoći lokalnom stanovništvu organiziranjem konvoja nužne robe iz Francuske, rekao je Halilhodžić.

- Moja supruga je Hrvatica. Bio sam zatvoren u svojoj kući, šetao sam samo vrtom, gotovo dvije godine. Ali morali ste biti stalno oprezni jer smo u bilo kojem trenutku mogli biti bombardirani. Jednog dana sudjelovao sam u jednoj radijskoj emisiji i kritizirao hrvatske fašiste. Tada sam dobio poziv od prijatelja koji mi je rekao da se sakrijem jer će bombardirati moju kuću. U deset minuta prije ponoći moja je kuća bombard 45 minuta. Sakrio sam se u svoju podrumsku bazu. Bilo je to najgore razdoblje u mom životu. Moja kuća je uništena, objasnio je priča Halilhodžić, objavio je portal pogled.ba.
Ostali prilozi:
» ODBRANA SAKIBA MAHMULJINA NAJAVILA ŽALBU
Fena | 22. January 2021 15:16
» TABAKOVIĆ: DESILA SE KRAĐA U SREBRENICI, ODLUKA OČEKIVANA
Anadolu Agency (AA) | 21. January 2021 15:11
Ostali prilozi istog autora: