Bosnjaci.Net - Najcitaniji Web Magazin Bosnjaka u Bosni i Hercegovini i Dijaspori
Naslovna  |  Arhiva  |  Pretraga  |  Redakcija  |  O Bosnjaci.Net  |  Kontakt  |  Bosniaks.Net English

Vijesti

Novi Pazar, Sandžak
MATICA BOŠNJAČKA OTVORENA ZA SARADNJU SA BNV I ŠKOLAMA U REALIZACIJI NASTAVE NA DALJINU NA BOSANSKOM JEZIKU
Autor: B.net
Objavljeno: 22. March 2020. 19:03:19


Na temelju sporazuma potpisanog sa Ministarstvom prosvjete, nauke i tehnološkog razvoja, Matica bošnjačka, u saradnji sa Sandžak televizijom, realizira nastavu na bosanskom jeziku na daljinu koja se, zbog vanrednog stanja, sprovodi putem televizije.

Obavještavamo sve prosvjetne radnike da se po principu istih šansi mogu uključiti u realizaciju ovog historijskog poduhvata.

Situacija u kojoj se nalazimo zahtijeva da po strani stavimo sve političke, ideološke i druge razlike i u punini kapaciteta narodnog jedinstva sve svoje stručne kompetencije i reference stavimo na raspolaganje svojoj djeci, učenicima osnovnih i srednjih škola.

Projekat izvođenja mulitmedijalne nastave na bosanskome jeziku Ministarstva prosvjete, nauke i tehnološkog razvoja, Matice bošnjačke i Sandžak televizije od nacionlanog je interesa i prilika da zablistaju bošnjačka kultura, tradicija, bosanski jezik i književnost – i zato u ovom trenutku niko nema opravdanje da stoji po strani. Iz tog razloga upućujemo javni poziv svim direktorima osnovnih i srednjih škola da stave na raspolaganje svoje najbolje kadrove ovom projektu.

Pozivamo i odgovorne u Bošnjačkome nacionalnome vijeću da se izdignu iznad partikularnih interesa i sudjeluju u ovom projektu.

Historija će nas pamtiti kao generaciju koja je imala prilike da svom i svim drugim narodima prezentira duh zajedništva u teškim trenucima, i koja je svojoj sadašnjim i budućim generacija ostavila u naslijeđe raskošnu seharu svoje duhovnosti i intelektulanih dostignuća.Ostali prilozi:
» ODBRANA SAKIBA MAHMULJINA NAJAVILA ŽALBU
Fena | 22. January 2021 15:16
» TABAKOVIĆ: DESILA SE KRAĐA U SREBRENICI, ODLUKA OČEKIVANA
Anadolu Agency (AA) | 21. January 2021 15:11
Ostali prilozi istog autora: