Bosnjaci.Net - Najcitaniji Web Magazin Bosnjaka u Bosni i Hercegovini i Dijaspori
Naslovna  |  Arhiva  |  Pretraga  |  Redakcija  |  O Bosnjaci.Net  |  Kontakt  |  Bosniaks.Net English

Vijesti

„Patriotska liga“ Vogošća
SLOBODU I NEZAVISNOST BIH SKUPO SMO PLATILI
Autor: Eset Muračević
Objavljeno: 16. March 2020. 12:03:15Sabit Kobiljak i Dzafer Dević
Održana Izvještajna skupština Udruženja branilaca/boraca, organizatora i pokretača otpora „Patriotska liga“ Općine Vogošća:

- Svi oni koji na bilo kom mjestu, pa čak i u institucijama vlasti naše zemlje, nastoje ugroziti njenu cjelovitost moraju znati da u Bosni i Hercegovini ima dovoljno patriota koji će znati da se odupru takvim nasrtajima i da u toj borbi neće, isto kao i mi tokom odbrambeno-oslobodlačkog rata u BiH 1992.-1995. godne, nikome dozvoliti da ugrozi njenu slobodu i bezbjednost, istakao je Sabit Kobiljak, predsjednik Udruženja branilaca/boraca, organizatora i pokretača otpora „Patriotska liga“ Općine Vogošća, na redovnoj, izvještajnoj, Skupštini ovog agilng udruženja na kojoj su ove patriote analizirali svoj rad u 2019. godini ali i utvrdili pravce djelovanja u vremenu pred nama. Slobodu i nezvisnost skupo smo platili da bi bilo kome dozvolili da se ponovo igra sa onim što smo stekli.
Edin Smajić i Zahid Efendić
Edin Smajić, Načelnik Općine Vogošća pohvalio je rad ovog udruženja te ih pozvao da dalje, isto kao i tokom minolog rata, budu na braniku naše domovine.

- U vremenu pred nama svi moramo više biti Bosanci i Hercegovci, da se ne dijelimo po nacionalnim i sličnim osnvama koji nas tjeraju na nove sukobe, rekao je Edin Smajić. Bosna i Hercegovina se najbolje brani i gradi poštenim i marljivim radom u kojem se možemo dijeliti samo na dobre i loše ljude. Naša zemlja se ne treba bojati za svoju budućnost i sigurnost jer je u njoj mnogo više dobrih ljudi, sličnih vama, koji nikome neće dozvoliti da zlo nadvlada ono dobro koje nas krasi.
Ostali prilozi:
Ostali prilozi istog autora:
» NISAM OPTEREĆEN NAGRADAMA
06. July 2020 18:23
» BOSNU IMA KO DA BRANI
15. June 2020 12:49
» MAČAK SE VRAĆA U MEDIJE
04. June 2020 13:08
» SEHARA LJUBAVI
29. May 2020 14:13
» IMA LI DNO DNA U OVOJ ZEMLJI
12. April 2020 16:36