Bosnjaci.Net - Najcitaniji Web Magazin Bosnjaka u Bosni i Hercegovini i Dijaspori
Naslovna  |  Arhiva  |  Pretraga  |  Redakcija  |  O Bosnjaci.Net  |  Kontakt  |  Bosniaks.Net English

Vijesti

Uspjeti u BiH je lakše, vani ste uvijek stranac
LEILA ŠETA I EMINA ĆATIĆ, POBJEDNICE 5. EMISIJE SBF START-UP CHALLENGE
Autor: B.net
Objavljeno: 13. March 2020. 12:03:16


„Uspjeti u BiH je puno lakše, nego negdje vani. Ovdje ste svoji na svom i poznajete ljude, kupce i njihove potrebe, dok ste vani uvijek samo stranac i neke stvari možda ne možete razumijeti. Tržište u BiH još uvijek nije popunjeno i ima prostora za nove proizvode“, kaže Leila Šeta (27), jedna od članica FooDish d.o.o, start-upa koji je osvojio prvo mjesto i vrijedne nagrade u 5. emisiji druge sezone Sarajevo Business Forum Start-up Challenge-a. Ona se nakon magisterija u Turskoj vratila u BiH i sa Eminom Ćatić (25) pokrenula kompaniju FooDish d.o.o. koja se bavi proizvodnjom gotovog, prirodnog goveđeg i kokošijeg temeljca.

„Proizvod služi za brzu i olakšavajuću pripremu zdravih jela za djecu i odrasle, te povećava hranjivosti i nutriativnu vrijednost svakog jela. Koristi se kao baza pri pripremi supa, raznih drugih jela te kao prirodan pojačivač okusa. FooDish temeljac ne sadrži sol, šećer i gluten te se može koristiti i kao baza za pripremu kašica za bebe starije od 6 mjeseci. U budućnosti planiramo proširiti ponudu prodajom prirodnih gotovih sosova, te plasiranje visokohranjljivih prirodnih proizvoda za bebe starije od 6 mjeseci“, pojašnjava Leila, dodajući kako će njihove proizvode ponuditi pakovane u tečnom obliku u staklenoj ambalaži.Pobjeda u emisiji SBF Start-up Challenge dodatna im je motivacija da uspiju u realizaciji svoje ideje, ali i dobrodošla podrška da dođu do kupaca.

„Naš dodatni cilj je proizvodnjom i prodajom podržati privredu Bosne i Hercegovine koristeći povrće iz lokalnog uzgoja, te koristeći kosti koje su sirovine drugog reda za proizvodnju visokohranjivog prirodnog proizvoda“, govori Leila, otkrivajući da ovih dana intenzivno rade na pripremnim radnjama za dobijanje halal certifikata.

„Svim mladim ljudima bih preporučila da učestvuju u ovakvim projektima, jer mi smo samim predstavljanjem u emisiji već dobile priliku da kupci vide naš proizvod“, kaže Leila.

Projekat takmičenja mladih u poslovnim idejama pokrenula je prošle godine BBI banka u saradnji sa televizijom Hayat i partnerima, a pobjednicima u drugoj sezoni je obezbjeđen nagradni fond u vrijednosti većoj od 150.000 KM. Od jeseni 2020. je planirana i treća sezona, a prijave se mogu slati putem e-maila: [email protected]
Ostali prilozi:
» DR. IZETBEGOVIĆ: OSTANITE U KUĆAMA
B.net | 04. April 2020 15:33
» MOLBA BRAĆI I PRIJATELJIMA U ARAPSKO-ISLAMSKOM SVIJETA ZA POMOĆ U VRIJEME KRIZE KORONAVIRUSA
Dr. Mustafa Cerić, reisu-l-ulema (1993 - 2012) | 03. April 2020 16:42
» ZVIZDIĆ: EU NAJAVILA VELIKU POMOĆ
B.net | 02. April 2020 14:29
» APRIL - MJESEC BORBE I OSUDE GENOCIDA U KANADI
Emir Ramić | 02. April 2020 13:32
» CORONA VIRUS DANAS
Zijad Bećirević | 01. April 2020 23:16
Ostali prilozi istog autora: