Bosnjaci.Net - Najcitaniji Web Magazin Bosnjaka u Bosni i Hercegovini i Dijaspori
Naslovna  |  Arhiva  |  Pretraga  |  Redakcija  |  O Bosnjaci.Net  |  Kontakt  |  Bosniaks.Net English

Vijesti

Sarajevo
KOMEMORACIJA PREDSJEDNIKU BANU AKADEMIKU MUHAMEDU FILIPOVIĆU; DŽENAZU ĆE PREDVODITI REISU-L-ULEMA
Autor: B.net
Objavljeno: 27. February 2020. 15:02:56


REISU-L-ULEMA SUTRA PREDVODI DŽENAZU AKADEMIKU MUHAMEDU FILIPOVIĆU
Reisu-l-ulema Islamske zajednice (IZ) u BiH Husein ef. Kavazović sutra će nakon džume namaza u Gazi Husrev-begovoj džamiji u Sarajevu predvoditi dženazu namaz akademiku Muhamedu Fillipoviću.
Dženaza će biti obavljena u haremu Gazi Husrev-begove džamije, nakon koje će se prisutnim vjernicima obratiti dr. Mustafa ef. Cerić, reisu-l-ulema od 1993. do 2012. godine.
Reisu-l-ulema Kavazović danas je porodici rahmetli akademika Muhameda Filipovića uputio ta'ziju.
Bošnjačka akademija nauka i umjetnosti sa dubokim žaljenjem obavještava javnost da je na Ahiret preselio predsjednik Akademije akademik Muhamed Filipović.

Odlazak bošnjačkog doajena filozofije i historije, mislioca, pisca i esejiste akademika Muhameda Filipovića je nenadoknadiv gubitak za Bosnu i Hercegovinu i Bošnjačku akademiju nauka i umjetnosti.

Sloboda uma, hrabrost i bosanski prkos sinonimi su za akademika Filipovića, velikog mislioca i utemeljitelja institucija znanja, mentora i učitelja koji je kroz više od pola vijeka iznjedrio značajna imena u svijetu nauke i znanja.

Akademik Filipović će ostati upamćen kao najznačajnija ličnost u duhovnoj i političkoj obnovi i afirmaciji bošnjačkog naroda i bosanskog duha koji bdije nad domovinom.

Porodici rahmetlije bašum sagosum i dove Stvoritelju da mu podari milost a njima snagu i sabur.

Komemorativni skup bit će upriličen 28.02.2020. g. sa početkom u 10 sati u svečanoj sali Rektorata Univerziteta u Sarajevu, ul. Obala Kulina-bana 7/II.

Dženaza će se klanjati istoga dana nakon džume namaza u haremu Gazi Husrev-begove džamije u Sarajevu, a ukop će se obaviti u 13.30 sati na Gradskom groblju BARE.Ostali prilozi:
» SDA: UZNEMIRUJUĆA I OPASNA PORUKA IZ ENTITETA RS
Vijesti.ba | 28. March 2020 18:36
» HUMANI GESTI ŠIROM SANDŽAKA
B.net | 27. March 2020 00:42
Ostali prilozi istog autora:
» HUMANI GESTI ŠIROM SANDŽAKA
27. March 2020 00:42