Bosnjaci.Net - Najcitaniji Web Magazin Bosnjaka u Bosni i Hercegovini i Dijaspori
Sahovici 1924. godine
Naslovna  |  Arhiva  |  Pretraga  |  Redakcija  |  O Bosnjaci.Net  |  Kontakt  |  Bosniaks.Net English

Vijesti

Diplomatska misija Azerbejdžana u CG
URUČENA PRIZNANJA POVODOM ZAVRŠETKA SPECIJALNE EDICIJE "ISTAKNUTE LIČNOSTI AZERBEJDŽANA"
Autor: B.net
Objavljeno: 22. January 2020. 13:01:35

Sa lijeva: Direktor Kulturno-ekonomskog centra Seyran Mirzazada, pisac i publicista Božidar Proročić i nj.e. Mahir Džafarov i nj.e. Orhan Alijev


U utorak, 21. januara t.g., predstavnici Kulturno-ekonomskog centra Azerbejdžana u Crnoj Gori na čelu sa direktorom Seyranim Mirzazadaom kao i sa šefom diplomatske misije Azerbejdžana u Crnoj Gori, njegovom ekselencijijom Mahir Džafarov i otpravnikpm poslova ambasade Azerbejdžana njegovom ekselencijom Orhan Alijev, priredili su svečani prijem za Božidara Proročića i Oliveru Martinović povodom završetka specijalne edicije na crnogorskom jeziku "Istaknute ličnosti Azerbejdžana" čiji su autori Božidar Proročić i Seyran Mirzazada.

U toplom i prijateljskom razgovoru istaknut je značaj saradnje Crne Gore i Azerbejdžana na poljima kulture, i da je ovo jedna od najljepših načina da se upozna kulturna baština Azerbejdžana. Specijalna edicija biće zvanično promovisana u maju mjesecu kada Azerbejdžan 28. maja, a Crna Gora 21. maja slave svoj Dan nezavisnosti. Zbog doprinosu afirmaciju kulture i povezivanju Azerbejdžana i Crne Gore direktor Kulturno-Ekonomskog centra gosp. Seyran Mirzazada je Božidaru Proročiću i Oliveri Martinović uručio plakete - priznanja. Dok su predstavnici ambasade Azerbejdžana njegova ekselencija Mahir Džafarov uručio laptop Božidaru Proročiću iskazujući iskrene želje za nastavak bliske saradnje na poljima kulture.Ostali prilozi:
» BIH – GRAĐANSKA DRŽAVA – ZAŠTO NE!?
B.net | 25. February 2020 21:48
Ostali prilozi istog autora: