Bosnjaci.Net - Najcitaniji Web Magazin Bosnjaka u Bosni i Hercegovini i Dijaspori
Naslovna  |  Arhiva  |  Pretraga  |  Redakcija  |  O Bosnjaci.Net  |  Kontakt  |  Bosniaks.Net English

Vijesti

JAVNI POZIV ZA ZAJEDNIČKI NASTUP U ZASTUPANJU BOŠNJAČKIH INTERESA NA KOSOVU
Autor: Sahit Kandić
Objavljeno: 25. December 2019. 13:12:10


Bošnjačka zastupnica u Parlamentu Republike Kosovo i predsjednica Nove demokratske stranke, je jučer, posredstvom svog facebook naloga, uputila Javni poziv poslaniku koalicije Vakat gos. Rasimu Demiri, te nezavisnoj zastupnici g-đi Dudi Balje, za zajednički nastup u zalaganju za Bošnjačke nacionalne prioritete u predstojećem mandatu zastupanja u kosovskom parlamentu.
U svom pozivu, g-đa Redžepi ističe da je do konstitutivne sjednice novog skupštinskog saziva ostalo još samo par dana, te da će izaći sa prijedlogom da se poslanici ispred Bošnjačke zajednice udruže u jedan zajednički Poslanički klub, a radi bolje prezentacije i očuvanja nacionalnih i kulturnih vrijednosti, kao i vitalnih interesa Bošnjačke zajednice u predstojećem sazivu u Parlamentu Kosova. Ona tom prigodom naglašava: “Moramo ostaviti partijske i sve druge predrasude jedni o drugima i u ovoj prilici moramo pokazati jedinstvo. Možemo biti zajedno i djelovati po svim pitanjima vezanim za Bošnjački narod, i to počevši od zapošljavanja, kapitalnih ulaganja, obrazovnog sistema, i za naše opštine”. Ona dalje uvjerava istakavši da se samo udruženim snagama može uspjeti, te zaključuje da “Naš narod to zahtjeva od nas, i bićemo odgovorni ako u tome ne uspijemo”.
Ova inicijativa je dobila veliku potporu u komentarima, čak i od brojnih uglednih ličnosti iz civilnog sektora među kojima se ističu književnici, novinari, kao i aktivisti brojnih zavičajnih udruženja iz dijaspore, jer se svi slažu da je usaglašen i koordiniran nastup preduvjet za uspjeh u zalaganju za ostvarenje nacionalnih prioriteta Bošnjaka na Kosovu.
Ostali prilozi:
» MUFTIJA HFZ. KUJEVIĆ: ČOVJEK JE GLAVNI RESURS
Bošnjaci.Net | 16. April 2021 16:31
» ARMIJA RBIH JE BILA VOJNA SILA
Bošnjaci.Net | 15. April 2021 16:49
Ostali prilozi istog autora:
» NE ODMAŽITE NAS O ANTIBOŠNJACI
23. December 2020 15:28
» KOSOVSKA PJESMA O ŠEHER SARAJ'VU
03. December 2020 15:05
» PREVENTIVNE MJERE I NA KOSOVU
12. March 2020 13:11