Bosnjaci.Net - Najcitaniji Web Magazin Bosnjaka u Bosni i Hercegovini i Dijaspori
Naslovna  |  Arhiva  |  Pretraga  |  Redakcija  |  O Bosnjaci.Net  |  Kontakt  |  Bosniaks.Net English

Vijesti

MEKTIĆ: NIJEDNA LOKALNA ZAJEDNICA NE DA OBJEKAT ZA SMJEŠTAJ MIGRANATA
Autor: AA
Objavljeno: 23. October 2019. 13:10:07


Ministar sigurnosti Bosne i Hercegovine (BiH) Dragan Mektić rekao je danas da neće biti nikakvih problema s migrantima, kao i u ostalim zemljama regiona, čim entitetske, kantonalne ili lokalne vlasti obezbjede objekte u državnom vlasništvu kako bi novac Evropske unije postao operativan, prenosi Anadolu Agency (AA).

Prema njegovim riječima, ljudi iz Brisela su još ljetos istakli da novac neće biti nikakav problem, ali da je neophodno pronaći jedan objekat u Unsko-sankom kantonu i drugi u unutrašnjosti BiH, koji su u državnom vlasništvu, u kojima će biti smješteni migranti.

No, istakao je da niko u BiH, ni u Republici Srpskoj i Federaciji BiH, ne dozvoljava da u objektu na njihovoj teritoriji budu smješteni migranti.

"Opšta je ocjena i Evropske unije i ambasadora iz EU u BiH da ovo nije kriza koja je morala eskalirati na ovakav način i da ovo nije velika migrantska kriza. Pogotovo kada se uzme u obzir 2015. godina, kada je za tri dana na balkanskoj ruti prošlo migranata, koliko je za dvije godine prošlo u BiH. U susjednim državama to nije ozbiljan problem, manje-više su ga riješili i 'utabali' taj proces kako se kreće, ali u BiH to predstavlja nerješiv problem zato što smo mi država koja funkcioniše na bazi koncenzusa i koordinacije", istakao je Mektić.Ostali prilozi:
» SANDŽAK: FORMIRAN KRIZNI ŠTAB SPP-A
B.net | 03. July 2020 16:40
Ostali prilozi istog autora:
» UBIJENI SU DOK SU SE IGRALI
26. June 2020 13:47
» MIRALEM PJANIĆ U BARCELONI
25. June 2020 14:12