Bosnjaci.Net - Najcitaniji Web Magazin Bosnjaka u Bosni i Hercegovini i Dijaspori
Naslovna  |  Arhiva  |  Pretraga  |  Redakcija  |  O Bosnjaci.Net  |  Kontakt  |  Bosniaks.Net English

Vijesti

SLUŽBENA PONUDA M.T. ABRAHAM GRUPE ZA KUPNJU ALUMINIJA D. D. MOSTAR
Autor: B.net
Objavljeno: 22. October 2019. 13:10:27
ENGLESKI / ENGLISHU četvrtak, 17. oktobra / listopada 2019., u uredu Vlade u Sarajevu, gospodin Amir G. Kabiri, predsjednik M.T. Abraham Grupe i njegovi stručni tim sastali su se s premijerom Federacije Bosne i Hercegovine, gospodinom Fadilom Novalićem i njegovim stručnim timom: gospođom Jelkom Miličević, zamjenicom premijera i ministricom financija Bosne i Hercegovine i gospodinom Nerminom Džindićem, ministrom energije, rudarstva i industrije Bosne i Hercegovine. Spomenuta M.T. Abraham grupa
prezentirala je službenu ponudu za kupovinu Aluminija d. d. Mostar.

Predstavljena ponuda je rezultat rigoroznog tromjesečnog procesa dubinske analize, koji je uključivao brojne posjete stručnih timova, kako financijskih, tako i iz industrije aluminija, kao i posjete delegacija partnera Grupe – kineskih državnih firmi China Machinery Engineering Corporation (CMEC) i China Nonferrous Metal Industry's Foreign Engineering & Construction Co., Ltd. (NFC), od kojih su obje, u okviru ponude Grupe, podnijela svoja stručna izvješća i ponude vezane za tvornicu.

Ponuda M.T. Abraham grupe, sa svim svojim komponenatama, uključujući kompletnu analizu, buduća ulaganja i projekte, pažljivo je odgovorila na sve poteškoće i izazove s kojima se tvornica trenutno nosi. Grupa vjeruje da je ponuda koja je predstavljena Vladi Bosne i Hercegovine održiva, realistična i da predstavlja najbolje moguće rješenje za trenutni status tvornice, ali također nudi i sveopće rješenje za budućnost Aluminija d. d. Mostar.

Ukoliko Vlada Federacije Bosne i Hercegovine odobri ponudu M.T. Abraham Grupe, bit će potpisan obvezujući ugovor, te će grupa početi izvršavati prve korake provođenja svoga strateškoga plana za Aluminij d. d. Mostar. M.T. Abraham Grupa želi zahvaliti Vladi Bosne i Hercegovine i svim drugim uključenim strankama na suradnji i pomoći prilikom analitičkoga procesa i raduje se nastavku suradnje u predstojećim godinama.Ostali prilozi:
» SANDŽAK: FORMIRAN KRIZNI ŠTAB SPP-A
B.net | 03. July 2020 16:40
Ostali prilozi istog autora: